CULTURA 12 martie 2018

Apel la participare: „In/between Reflex(ions)”

de Covasna Media | 782 vizualizări

Tineri critici la Festivalul Internațional de Teatru REFLEX4

Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu-Gheorghe organizează la începutul lunii mai 2018, pentru a patra oară Festivalul Internațional de Teatru REFLEX. Ca și în cadrul edițiilor anterioare, festivalul va găzdui un workshop pentru tineri critici și teatrologi între 6-14 mai. Atelierul In/between Reflex(ions) dorește să susțină dialogul profesional despre teatru și să sprijine critica teatrală de limba română și maghiară.

Workshopul va fi mentorat de renumiți profesioniști: Beatrix Kricsfalusi (cercetător de teatru, lector al Universității din Debrețin), Iulia Popovici (critic și curator de teatru, redactorul săptămânalului Observatorul Cultural), Andrew Haydon (critic de teatru free-lance, autorul blogului Postcards from the Gods), Stefan Johansson (critic și dramaturg, fost colaborator al Radioului Suedia și al Operei Regale din Suedia). Îndrumaţi de ei, participanții vor scrie și redacta blogul critic al festivalului în limbile română, maghiară și engleză. Conducătorii atelierului vor sta la dispoziția participanților cu toată experiența lor profesională, iar textele elaborate, înainte să apară pe website-ul festivalului, vor fi atent îngrijte din punct de vedere profesional, al corectitudinii limbii și stilistic. Atelierul se propune ca o formă de pregătire a criticilor și teatrologilor aflați la începutul carierei, contribuie la formarea lor, la dezvoltarea aptitudinilor, la încurajarea lor și la construirea legăturilor profesionale.

Limba folosită în cadrul atelierului este engleza.

Cei interesați sunt rugați să trimită un email în limba engleză în care se prezintă și atașat (în format Word) o cronică de teatru nepublicată, scrisă în limba maternă sau în engleză. Este important ca spectacolul ales să folosească un limbaj teatral contemporan. Participanții vor fi aleși de către mentori și de către organizatori pe baza cronicilor trimise. Festivalul oferă cazare, masă și intrare la spectacole. Costul călătoriei va fi acoperit de participanți.

Pentru a aplica și pentru alte informații ne puteți contacta pe reflexfest@gmail.com până la 6 aprilie 2018, precizează organizatorii.

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.