CULTURA 6 septembrie 2017

A început tabăraOsonointeretnic#2017

de Covasna Media | 705 vizualizări

Trupa Osonó, prin Bolyongó Színházi Egyesület / Asociaţia Teatrală Hoinarul, organizează o Tabără Interetnică dedicată tinerilor şi pedagogilor, care se desfăşoară între 4-10 septembrie, în comuna Lunca de Sus din Județul Harghita. Este vorba de un proiect intercultural, cu titlul tabaraOsonointeretnic#2017, co-finanțat de către Departamentul pentru Relații Interetnice din Guvernul României, și are drept scop crearea unui spaţiu de întâlnire şi de cunoaştere pentru 23 de tineri români, maghiari și romi, prin jocuri teatrale şi de echipă, exerciţii de autocunoaştere şi de dezvoltare a personalităţii.

Alături de tinerii de diferite etnii, în proiect sunt implicați și șase pedagogi, cu experienţă în domeniul educaţiei formale și în activități extrașcolare ce ţin de educaţia interculturală. Atelierele Taberei sunt conduse de Fazakas Misi, profesor de arta actorului, conducătorul şi regizorul Teatrului Osonó, și de Mucha Oszkár, actor al Trupei Osonó. Programul taberei cuprinde jocuri de echipă, exerciţii de autocunoaştere şi de dobândire a încrederii în sine, exerciţii de dezvoltare a personalității, exerciţii legate de arta și tehnica vorbirii, improvizație. Pe lângă atelierele teatrale, participanții încep fiecare dimineaţă cu exerciţii de încălzire fizică şi mentală, iar seara se ocupă cu repetiţiile scenelor pe care le vor prezenta în ultima zi a Taberei.

Prin acest Proiect, Bolyongó Színházi Egyesület / Asociația Teatrală Hoinarul îşi propune să abordeze teme tabu sau care sunt ocolite / păstrate sub tăcere, cum sunt clişeele și prejudecățile care afectează apropierea şi comunicarea între persoane cu identităţi etnice şi culturale diferite; în acelaşi timp, tinerii maghiari, români şi romi sunt încurajaţi să vorbească despre probleme şi întâmplări cu care se confruntă în relaţiile interetnice, încercând să găsească împreună modalităţi de combatere a diverselor atitudini şi forme de intoleranţă şi discriminare.  

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.