CULTURA 25 aprilie 2014

4 filme de 5 stele la Ziua Filmului Românesc la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 722 vizualizări

„Cred că o Gală a Filmului Românesc la Sfântu Gheorghe este binevenită pentru toată lumea. Această gură de oxigen „filmic“, alături de producători și realizatori ai acestor filme (Voodoo Films), este un program al Teatrului Andrei Mureşanu în colaborare cu Asociația de Tineret Ecou și propus comunității noastre. Este momentul în care putem să ne întâlnim cu actorii preferaţi ai tinerei generații, acum și aici, în Sfântu Gheorghe la Sărbătoarea Orașului.” (Dan Țopa, directorul Teatrului Andrei Mureșanu)

Sunt ani mulți de când orașul nostru nu a mai avut o serie de filme într-o singură zi și iată că acum a venit momentul unui adevărat maraton. Teatrul Andrei Mureșanu, Asociația de Tineret Ecou și Voodoo Films au onoarea să aducă în fața oamenilor din Sfântu Gheorghe 4 dintre cele mai bine cotate producții românești ale momentului, în ceea ce poate fi cu siguranță considerată o Gală a Filmului Românesc la Zilele Sfântu Gheorghe. Sala Mare a Teatrului va fi gazda acestei serii în premieră pentru orașul nostru, în ziua de duminică 27 aprilie, cu începere de la orele 11, 14, 17 și 20. Prețul biletelor de intrare este mai mult decât accesibil, doar 10 lei pentru adulți și 7 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

Filme pentru toate gusturile

Ora 11: „Când se lasă seara peste București” sau despre dragoste și nu prea…

„Prezentat în premieră internaţională la Festivalul de la Locarno 2013, noul film al lui Porumboiu e o hipersubtilă anti-romance. (…) până una-alta, filmul lui Porumboiu e o bucată de cinema evoluat până la un nivel la care nu are concurenţă în producţia românească din 2013.” (Andrei Gorzo, Dilema Veche)

Ora 14: „Domnișoara Christina” sau despre dragoste și un pic de horror…

„După nuvela fantastică scrisă de Mircea Eliade şi adaptat de regizorul Alexandru Maftei, filmul este o transpunere impecabilă din punct de vedere vizual şi muzical a terorii prin care trec toţi cei bântuiţi de frumoasa domnişoară moartă în urmă cu 30 de ani. Muzica şi efectele vizuale sunt atuurile thrillerului psihologic, iar momentele de tensiune sunt dublate de dramatismul muzicii special compuse de Jon Wygens pentru această producţie.” (Corina Zorzor, Adevărul)

Ora 17: „Love Building” sau despre dragoste în cheie comică…

Iulia Rugină, regizoare aflată la debut cu acest film, spune despre Love Building că „e un film românesc un pic altfel. N-a fost finanțat cu bani de la stat, ci doar din surse private. În el joacă 31 de actori aflați la debut. E o comedie relaxantă și direcționată către public. (…) Nu e neapărat un film care să circule mult în festivaluri. Nu are o voce regizorală aparte, nu vine cu vreo latură artistică foarte pronunțată. Ce cred însă că are e sinceritate și emoție. Și din astea două rezultă în general Premiul Publicului.”

Ora 20: „Closer to the Moon” – cea mai așteptată premieră a anului în România

„Ce ar face evreii cu 1,6 milioane de lei în timpul comunismului este întrebarea la care regizorul Nae Caranfil oferă un răspuns în cel mai nou proiect cinematografic care îi poartă semnătura. Lansat cu mai puțin de două luni în urmă în cinematografe, filmul este  o coproducţie internaţională România – Italia – Polonia – Franţa şi are o distribuţie hollywoodiană, în rolurile principale fiind Mark Strong, Vera Farmiga şi Harry Lloyd. Scenariul filmului poartă semnătura lui Nae Caranfil şi este inspirat din fapte reale petrecute în Bucureştiul anului 1959 când un spectaculos jaf asupra unei furgonete a Băncii Naţionale punea întreaga ţară pe jar.” (Diana Marcu, Gândul)

Vă așteptăm cu mare drag la oricare dintre cele 4 producții ale noului val cinematografic din România! Și anunțați-vă și prietenii, pentru că ar fi păcat să rateze o asemenea oportunitate.

Mădălin Guruianu,

Responsabil Programe în limba română la Zilele Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.