CULTURA 15 septembrie 2017

120 de ani de la naşterea lui Tamási Áron şi spectacolul Alice sunt primele evenimente teatrale ale Stagiunii 2017/2018

de Observatorul de Covasna | 917 vizualizări

Stagiunea 2017-2018 a început la Tamási Áron pe 21 august, când Trupa Teatrului Maghiar din Sfântu Gheorghe s-a reunit la un dialog despre Repertoriul Trupei şi programul de lucru pentru finalizarea primelor oferte artistice la care sunt aşteptaţi spectatorii. Aşadar, Trupa se află în toiul pregătirilor pentru Aniversarea celor 120 de ani de la naşterea lui Tamási Áron (20 septembrie 1897-26 mai 1966), patronul spiritual al Teatrului, dar şi în toiul repetiţiilor la spectacolul Alice, în regia lui Bocsárdi László şi cu participarea extraordinară a Formaţiei sZempöl.

Premiera producţiei Alice este programată pentru începutul lunii octombrie, după care  urmează montarea piesei Escorial, în regia lui Zakariás Zalán. Tradiţionalul şi multaşteptatul spectacol de Revelion va fi o comedie, Gâlcevile din Chioggia, în regia lui Sardar Tagirovski. Primăvara teatrală 2018 va veni la Sfântu Gheorghe cu spectacolul  Anna legenda, în regia tinerei Mezei Kinga. Ultima premieră a Stagiunii va fi un spectacol Radu Afrim, conceput special pentru Trupa Tamási Áron, al cărui titlu provizoriu este discOpereta.

Pe lângă cele cinci premiere, vor rămâne în Repertoriul noii Stagiuni şi cele mai reuşite şi încă dorite spectacole din stagiunile trecute :  A douăsprezecea noapte şi Liliom,  în regia lui Bocsárdi László;  Aniversarea, în regia lui Alexandru Dabija;  norway.today,  în regia lui Kövesdy István;  Bani din cer şi A mia noapte,  în regia lui Zakariás Zalán şi Kaisers TV, Ungarn,  în regia tinerei Porogi Dorka. Mai rămâne în Program şi Conncertul In memoriam Cseh Tamás.

Spectatorii îşi pot procura abonamente  şi bilete începând cu 11 septembrie 2017,  la Biroul de Organizare sau de pe site-ul www.biletmaster.ro. Cu excepţia abonamentelor Mecena, sunt valabile toate abonamentele cumpărate în stagiunea 2016/2017. Preţul abonamentelor şi al biletelor nu s-a schimbat, cu excepţia biletului pentru elevi, care costă 10 lei. Cei care vor să vadă co-producţia Alice,  cu abonament sau bilet,  trebuie să plătească 10 lei în plus.

În toamna în care tocmai am intrat, Trupa Tamási Áron va desfăşura mai multe turnee: în septembrie, participă la Întâlnirea de Teatru Contemporan dráMa, în organizarea Teatrului Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc, cu Concertul In memoriam Cseh Tamás; în noiembrie, este prezentă la Tiszaújváros (Ungaria), în cadrul evenimentului Teatru Fără Frontiere.

Spectacolul Liliom, multipremiat la Ediţia XXIX a Festivalului Teatrelor Maghiare din Kisvárda, va participa, în luna octombrie, la Colocviul Teatral din Gheorgheni. Spectacolul  Aniversarea, în regia lui Alexndru Dabija, a fost invitat la Festivalul Naţional de Teatru / FNT din Bucureşti, care se va desfăşura în perioada 20–29 octombrie, în organizarea UNITER.

Tot în prezenta Stagiune, se va produce un schimb de abonamente între Teatrul Tamási Áron şi Trupa Harag György din Satu Mare. Mai precis, spectatorii Teatrului din Satu Mare vor putea vedea la ei acasă A douăsprezecea noapte, iar cei din Sf. Gheorghe vor avea şansa întâlnirii cu un spectacol shakespearean sătmărean, Comedia Erorilor.

Ultimul eveniment al Stagiunii va fi Festivalul Internaţional REFLEX4, cu un Program complex, în curs de finalizare.

Pentru informaţii suplimentare, legate de Repertoriul şi proiectele speciale ale Teatrului Tamási Áron, precum şi pentru cumpărarea biletelor şi abonamentelor, cei interesaţi se pot adresa Biroului de Organizare, sau la tel.  0267-312-104 şi 0728-083-336, respectiv pot vizita site-ul tasz.ro şi pagina de Facebook a Teatrului.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.