AUTO 31 ianuarie 2022

Autoritățile de la Întorsura Buzăului vor să monteze încă două stații de reîncărcare a mașinilor electrice

de David Leonard Bularca | 2450 vizualizări

În ce zone ar urma să fie amplasate

Autoritățile locale din Întorsura Buzăului au în plan să monteze încă două stații de reîncărcare a mașinilor electrice. Una ar urma să fie situată în zona Căminului Cultural de la Brădet, iar cealaltă în zona Primăriei din oraș. Consilierii locali au votat în unanimitate „pentru” proiectul de hotărâre ce prevede aprobarea „Notei Conceptuale și a Temei de Proiectare” pentru acest obiectiv de investiții, în cea mai recentă ședință de Consiliu Local, care a avut loc joi, 27 ianuarie. 

„Pe Agenția Fondului de Mediu se va deschide o linie de finanțare pentru stații de încărcare. Dorim să mai facem în Întorsura încă două stații de încărcare care vor fi amplasate una în zona Căminului Cultural de la Brădet, unde avem tensiune suficientă, și o altă stație, lângă fostul BCR, viitorul centru cultural, iarăși avem acolo tensiune și loc de parcare unde putem să amplasăm aceste stații electrice. Vă rog să ne dați acordul pentru a depune un proiect pentru aceste două stații de încărcare în Orașul Întorsura Buzăului. Încă două stații de încărcare. Sperăm să depunem proiectul, să primim finanțare și să le facem”, le-a spus primarul Raul Urdă consilierilor locali înainte de votul pe acest subiect. 

Autoritățile locale vor plăti 26.000 de lei pentru studiul de fezabilitate, însă, dacă proiectul va fi declarat câștigător, acești bani vor fi recuperați. Așadar, nu vor exista costuri de la bugetul local, conform conducerii orașului. 

Întorsura Buzăului are o stație de încărcare pentru mașinile electrice, inaugurată anul trecut, la jumătatea lunii noiembrie. Serviciul poate fi folosit gratuit de către oricine.

La acea vreme, în urma rectificării bugetare din septembrie 2021, au fost acordați peste 150.000 de lei pentru înființarea acestei stații. 

Tot atunci, s-a discutat pentru prima dată despre posibilitatea accesării de fonduri nerambursabile pentru o astfel de investiție, după ce consilierul local Marcel Murea a propus această variantă. Viceprimarul, Silviu Popica a precizat că la vremea respectivă nu erau deschise linii de finanțare nerambursabile privind o astfel de investiție, dar că în viitor autoritățile vor avea în vedere acest aspect, căci „oricum trebuie montante mai multe” astfel de stații. 

Iată că, aleșii locali se țin de plan și fac demersuri pentru a oferi cetățenilor motive să treacă la un mijloc de transport mai prietenos cu mediul. 

Sursa foto: captură de ecran, Primăria Întorsura Buzăului / Facebook

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.