AUTO 15 noiembrie 2021

Întorsura Buzăului are prima stație de încărcare a mașinilor electrice

de David Leonard Bularca | 2210 vizualizări

Este „una dintre cele mai moderne de acest fel din țară”, spune primarul Raul Urdă

Întorsura Buzăului are de vineri, 12 noiembrie, prima stație de încărcare a mașinilor electrice din oraș, situată în zona Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”. Serviciul poate fi folosit gratuit de către oricine, iar timpul de încărcare completă este de aproximativ o oră, a anunțat primarul Raul Urdă prin intermediul Facebook. 

Orașul Întorsura Buzăului se află din nou pe hartă, pe aceea a noului și a normalității, pe harta orașelor care au stații de încărcare pentru mașini electrice. Începând de astăzi (n. red. vineri) se pot încărca GRATUIT mașini electrice și pe ruta Brașov - Buzău la Înt. Buzăului. Avem o stație de 2 × 50 kw, cu încărcare rapidă, în aproximativ o oră încărcare completă, una din cele mai moderne de acest fel din țară. Dorim astfel să deschidem un drum spre o nouă eră, aceea a mașinilor electrice”, a scris Raul Urdă într-o postare pe Facebook. 

Încărcarea autoturismului poate fi controlată prin intermediul unei aplicații pe care cetățenii o pot instala pe telefon, a anunțat, tot pe Facebook, viceprimarul Silviu Popica.

„Cu bucurie vă informez că Orașul Întorsura Buzăului deține una dintre puținele stații de încărcare rapidă de acest fel din țară. Încărcarea poate fi controlată cu ajutorul aplicației de mobil evconnect, unde se pot stabili parametrii de încărcare, dar poate fi urmărită și evoluția încărcării”, a scris Silviu Popica.

În ședința ordinară a Consiliului Local din luna septembrie aleșii locali au dat undă verde proiectului. Astfel, în urma rectificării bugetare au fost acordați peste 150.000 de lei pentru înființarea acestei stații. 

Atunci, se vorbea despre un cost de un leu pentru o încărcare, însă, conform postării de pe Facebook a primarului, se pare că s-a renunțat la această idee. 

„Propun să fie cu un leu încărcarea, așa ni s-a recomandat și nouă, că așa se face în alte orașe, după care, după ce se vor înmulți aceste mașini electrice, să fie taxată conform prețurilor la nivel de țară”, spunea la acea vreme Raul Urdă.

Tot atunci, s-a discutat și despre posibilitatea accesării de fonduri nerambursabile pentru o astfel de investiție, după ce consilierul local Marcel Murea a propus această variantă. Viceprimarul, Silviu Popica a precizat că la vremea respectivă că nu erau deschise linii de finanțare nerambursabile privind o astfel de investiție, dar că în viitor autoritățile vor avea în vedere acest aspect, căci „oricum trebuie montante mai multe” astfel de stații. 

Sursa foto: Raul Urdă – Facebook

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.