AUTO 30 septembrie 2021

Întorsura Buzăului va avea stație de reîncărcare a mașinilor electrice

de Iulia Drăghici - Taraș | 2272 vizualizări

Consiliul Local Întorsura Buzăului a aprobat în ședința ordinară a lunii septembrie, ca în urma rectificării bugetare, să se acorde o sumă de peste 150.000 de lei pentru înființarea unei stații de reîncărcare a mașinilor electrice. 

Pe lângă funcționare, o parte din acești bani dorim să îi alocăm pentru diverse investiții. Cea mai importantă, considerăm că este absolut normal să ne pregătim pentru prezent, este să montăm în centrul orașului o stație de reîncărcare pentru mașinile electrice. Va avea două posturi. Stația va fi de 50 de kilowați. Va fi montată în parcarea din fața băncilor. În prima etapă, va trebui să facem un regulament pentru felul în care vom da această posibilitate de a se încărca mașinile electrice în orașul nostru. Propun să fie cu un leu încărcarea, așa ni s-a recomandat și nouă, că așa se face în alte orașe, după care, după ce se vor înmulți aceste mașini electrice, să fie taxată conform prețurilor la nivel de țară”, a spus, în prezentarea de dinainte de votul din plenul CL, primarul Raul Urdă.   

Edilul a mai spus și că autoritățile au primit două sau trei oferte de la firme specializate. 

Subiectul a fost dezbătut în ședința care a fost publicată în direct și pe pagina de Facebook a Primăriei și s-a vorbit dacă este sau nu necesar ca investiția să fie făcută din bugetul local. 

Nu se poate să fie făcută din fonduri nerambursabile? Mă gândesc că e bună ideea, dar nu se pot accesa fonduri?”, a întrebat consilierul Marcel Murea. 

Se poate, dar nu acum. Acum nu este nimic deschis. În viitor vor fi. Oricum trebuie montate mai multe. Deci asta este prima”, a explicat viceprimarul Silviu Popica. 

Tot în rectificarea bugetară aprobată miercuri s-a amintit că din totalul de 295.000 de lei, primiți din redistribuirea cotelor defalcate de TVA și impozite, bani vor merge și pentru refacerea proiectării podului de pe strada Castelului (31.000 de lei), un aparat de tuns iarba – tractoraș semiprofesional, pentru baza sportivă (18.000 de lei) și o betonieră (5.500 de lei). 

Rectificarea aprobată miercuri este cea cu numărul 6 pe anul 2021. 

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.