ACTUALITATE 25 octombrie 2011

Ziua Armatei, marcată la monumentul Ostașului Român

de Monica Vrânceanu | 51 vizualizări

Prefectul judeţului Covasna, György Ervin, și subprefectul Valentin Ionaşcu au luat parte ieri la acţiunile organizate cu prilejul Zilei Armatei României, desfăşurate la Monumentul Ostaşului Român din Sfântu-Gheorghe.

Prefectul a salutat drapelul de luptă şi a trecut în revistă garda de onoare, la începutul ceremoniilor, acestea fiind urmate de un serviciu religios după intonarea imnului naţional.

”Ziua de 25 Octombrie, Ziua Armatei României, reprezintă un prilej deosebit de cinstire a Oştirii – factor de echilibru şi stabilitate în societate. Cu această ocazie ne înclinăm cu respect în faţa acelora care au luptat de-a lungul secolelor pentru libertatea, unitatea naţională şi integritatea teritorială a României. Datorăm un profund respect faţă de soldatul român care s-a jertfit, rămânând de cele mai multe ori anonim, pentru ca numele său să se identifice pentru eternitate cu cel al ţării şi al poporului său. De-a lungul ultimelor decenii, Armata României a trecut prin multiple transformări, răspunzând nevoii de a se adapta permanent noilor ameninţări şi riscuri generate de mediul internaţional de securitate. Acest proces continuă şi astăzi în ciuda greutăţilor cauzate de efectele crizei economice (...)”, arătat în cuvântarea sa prefectul de Covasna, care la încheierea ceremonialului militar şi religios, alături de Valentin Ionașcu, reprezentanţii autorităţilor publice locale şi reprezentanţii garnizoanei militare, au depus coroane şi jerbe de flori la monumentul Ostaşului Român.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.