ACTUALITATE 31 octombrie 2011

Zeci de candidaţi desemnaţi de HARIT pentru locale

de Székely Emőke | 59 vizualizări

Până acum au fost desemnaţi 72 de candidaţi din partea organizaţiei de tineret HARIT, iar scopul final este de a avea 100 de reprezentanţi în administraţiile publice din judeţ. Ieri au fost prezentate propunerile pentru Consiliul Local Sfântu Gheorghe şi pentru Consiliul Judeţean Covasna. HARIT propune doi candidaţi la Sfântu Gheorghe, Szőcs Endre şi Kelemen Szilárd-Péter, iar pentru scaunele de consilieri judeţeni organizaţia doreşte să trimită în cursă patru persoane: Orbán Miklós, Gáj Nándor, Oltean Csongor şi Arros Imre.

Fiecare dintre tinerii prezentaţi ieri a vorbit despre planurile pe care le are ca şi consilier. Dacă cei de la local vor să atragă acasă tinerii care învaţă în centrele universitare din ţară, cei patru candidaţi la judeţ se vor axa fiecare pe domeniul în care a învăţat. Orbán Miklós vrea dezvoltarea agriculturii, Gáj Nándor propune introducerea unei taxe pentru încurajarea tinerelor familii să aibă copii, Oltean Csongor vrea să dezvolte relaţiile cu maghiarii din diaspora, iar pentru Arros Imre prioritară este ecologia.

Numele preşedintelui HARIT, Grümann Róbert, nu apare deocamdată pe nicio listă. El a spus însă că organizaţia pe care o conduce va propune pe cineva şi pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Covasna, dar va avea nume şi pentru alegerile parlamentare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.