ACTUALITATE 25 august 2014

Un nou produs Azomureș. Îngrășămintele trebuie folosite!

de Székely Emőke | 750 vizualizări

Cel mai nou îngrășământ chimic dezvoltat de Azomureș SA, numit 14-14-17, este o bună oportunitate pentru pământul care în continuu pierde din valoarea nutritivă. Produsul este recomandat în special pentru culturile de rapiță, muștar și cartofi. La prezentarea produsului, eveniment ce a avut loc la Restaurantul „Măceșul” din Târgu Secuiesc, specialiștii au vorbit despre faptul că rapița, folosită și pentru producerea de combustibil, consumă foarte mult sulf din pământ, iar solul fertil este amenințat de exces de sulf.

La prezentarea noului produs au participat directorul Azomureș, Lidia Aldea, purtătorul de cuvânt al fabricii, Ovidiu Maior, agentul de vânzări Cristian Anton, inginerul Mucsi Mihály din partea Agrico-m, precum și profesorul universitar Mihai Rusu, cel care a contribuit la dezvoltarea noului îngrășământ. Aceștia au spus că 14-14-17 este o alegere bună pentru că față de 15-15-15 conține cu 14,5% mai mult sulf și 0,7% magneziu, elemente importante pentru fertilitatea solului și implicit pentru o recoltă mai bună. Mihai Rusu a atras atenția asupra faptului că în noul îngrășământ au folosit sulfat de kaliu în loc de clorură de kaliu, ceea ce este benefic pentru culturile de cartofi.

Mucsi Mihály, cel care a folosit deja îngrășământul pe o suprafață de 6 hectare, a vorbit despre o creștere semnificativă a recoltei de cartofi. La întâlnire specialiștii i-au îndemnat pe agricultori să folosească nitrocalcar în loc de azotat de amoniu pentru că nitrocalcarul conține cu 27% mai puțin nitrogen și previne astfel sulfurarea solului care poate influența negativ culturile de sfeclă.

Directoarea Trimex SRL, societatea care distribuie produsele Azomureș la nivel local, Vízi Judit, ne-a spus că 14-14-17 poate fi cumpărat de la sediul societății din Turia sau la Secuiana Trans în Târgu Secuiesc, telefon: 0744.307.139.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ilyes Ibolya, 25 august 2014
Am inteles, cartoful creste.Omul care mananca ( sic!) cartoful polonez, chinez, plin de substante...cel putin ciudate, apoi pe cel autohton, cu compusi ai azotului, la ce medic specialist trebuie sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.