ACTUALITATE 27 august 2010

Un covăsnean vrea să parcurgă 1000 de kilometri în 48 de ore

de Monica Vrânceanu | 77 vizualizări
Pap Zoltan din Târgu Secuiesc porneşte în această seară într-un tur de bicicletă de 1000 de kilometri pe care vrea să-l parcurgă în 48 de ore şi să intre astfel în Cartea Recordurilor. Turul lui Pap Zoltan va începe din Târgu Secuiesc, urmând ruta Braşov- Sibiu- Sebeş- Deva- Lugoj- Orşova- Drobeta Turnu Severin- Craiova- Piteşti- Câmpu Lung Muscel, cu întoarcere în Braşov şi apoi în Târgu Secuiesc, prin munţii Bucegi.

Pap Zoltan din Târgu Secuiesc porneşte în această seară într-un tur de bicicletă de 1000 de kilometri pe care vrea să-l parcurgă în 48 de ore şi să intre astfel în Cartea Recordurilor.

Turul lui Pap Zoltan va începe din  Târgu Secuiesc, urmând ruta Braşov- Sibiu- Sebeş- Deva- Lugoj- Orşova- Drobeta Turnu Severin- Craiova- Piteşti- Câmpu Lung Muscel, cu întoarcere în Braşov şi apoi în Târgu Secuiesc, prin munţii Bucegi.

„Îmi doresc demult să fac acest tur, am mai încercat ceva asemănător în 2009, dar m-am oprit la 750 de kilometri parcurşi din cauza vremii şi a vântului. Am făcut de această dată şi un regulament care prevede staţionare de cel mult trei ore, sunt anunţaţi şi cei de la Cartea Recordurilor, acum să vedem cum va ieşi”, a declarat Pap Zoltan, biciclist amator.

În vârstă de 40 de ani, acesta va pleca în turul de 1000 de kilometri pe o bicicletă cursieră de viteză.

Recorduri peste recorduri

Judeţul Covasna este recunoscut pentru recordurile sale, în special cele sportive şi cele culinare. În 2004, Kelemen Ida din Sfântu Gheorghe a intrat în Cartea Recordurilor printr-un maraton de aerobic ce a durat o lună. Alături de Kelemen Ida au luat parte la maraton şi alţi zece tineri, aceştia făcând aerobic cu toţii, fără oprire şi prin rotaţie. În acea lună, cei 11 tineri participanţi la maratonul de aerobic au mâncat pe scenă şi au făcut, în medie, şase ore pe zi aerobic. Kelemen Ida a mai stabilit un record mondial în 2003, când a ţinut, timp de 12 ore, fără întrerupere, lecţii de aerobic. În domeniul culinar, covăsnenii au stabilit diverse recorduri, printre care un bulz uriaş de 50 de metri în iunie 2010 la Turia, un kurtoskolacs lung de 14 metri şi cu diametrul de 12/14 centimetri la cele două capete în luna martie la Ozun, precum şi o îngheţată uriaşă de 111 metri, la Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.