ACTUALITATE 10 mai 2012

Uite banii, nu sunt banii...

de Székely Emőke | 46 vizualizări

Guvernul Ponta a decis să recupereze din conturile autorităţilor locale banii alocaţi din Fondul de rezervă bugetară de Guvernul Ungureanu.

Consiliul Județean Covasna și Consiliul Local Sfântu Gheorghe nici nu au apucat să cheltuiască banii primiți în luna aprilie de la Guvernul Ungureanu, că noul Guvern condus de Victor Ponta îi și cere înapoi.

Consiliul Județean Covasna a primit în jur de 4,5 milioane de lei din fondul de rezervă, bani pe care i-a redirecționat deja către un program european de colectare și reciclare a deșeurilor. Președintele CJ, Tamás Sándor, spune că nu va da banii înapoi, chiar dacă prin această măsură riscă să fie controlat insistent de către Garda Financiară și Curtea de Conturi.

Consiliul Judeţean nu dă banii înapoi

„Ideea premierului Ponta este deplasată. Am primit acești bani pe baza legislației în vigoare, pe baza unei hotărâri de Guvern. Am cuprins deja această sumă în bugetul Consiliului Județean și i-am alocat pentru realizarea proiectului european ce vizează sistemul integrat al deșeurilor. Nici gând să dăm banii înapoi, întrucât nu există niciun temei legal în acest sens” – a declarat Tamás Sándor.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a primit din fondul de rezervă 3,6 milioane lei, tot în luna aprilie. De fapt, în contul CL la acea dată au fost virate și alte peste trei milioane de lei de la diverse ministere, și astfel Sfântu Gheorghe s-a aflat pe locul șapte pe țară în ceea ce privește sumele primite. La scurt timp după apariția HG care prevedea alocarea acestor sume, CL Sfântu Gheorghe s-a întrunit într-o ședință extraordinară în cadrul căreia s-a votat pe ce se vor cheltui banii. Pe lista cheltuielilor au fost de cuprinse tot felul de obiective, de la plata întreținerii la școli până la achiziții de camere de supraveghere.

Pimarul Antal Árpád nu a putut fi contactat ieri pentru a afla ce se va întâmpla în cazul banilor de la Sfântu Gheorghe. În următoarele zile însă cu siguranță se va lămuri și problema banilor primiți de Consiliul Local.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.