ACTUALITATE 28 noiembrie 2011

Terenurile nelucrate luate la control

de Székely Emőke | 86 vizualizări

În următoarele trei luni APIA se va concentra pe controlarea terenurilor nelucrate. Conducerea APIA Covasna face un apel către toţi cei care nu şi-au lucrat terenurile şi au luat bani de la APIA să îşi cureţe pământul, în caz contrar riscând amenzi dar şi returnarea banilor primiţi. „Este un lucru foarte bun că ordonanţa guvernamentală prevede amendarea celor care îşi lasă terenurile în paragină, se referă nu numai la fermierii mici şi mari, dar şi la Drumuri Naţionale, de exemplu. Noi vom merge pe teren, vom controla terenurile, după care verificăm dacă s-a primit subvenţie pentru terenul în cauză. Dacă da, vom întocmi proces verbal şi proprietarul va trebui să returneze banii primiţi. Dacă nu s-a cerut subvenţie, persoana în cauză tot nu va scăpa de amendă, vom raporta rezultatul controlului la primării, iar autorităţile locale vor fi cele care vor trimite amenzi” – a declarat directorul adjunct al APIA Covasna, Marius Popica.

Adeverinţă pentru credit

APIA oferă o oportunitate de credit pentru fermieri. Directoarea instituţiei, Angela Negoiţă, a declarat că se eliberează adeverinţe atât proprietarilor de terenuri, cât şi crescătorilor de animale. De exemplu, dacă o persoană are 100 de oi, poate cere o adeverinţă de la APIA în care se va preciza numărul de capete de animal, precum şi valoarea subvenţiei pe care o va primi persoana în cauză. Cu această adeverinţă crescătorul de animale poate aplica pentru un credit la băncile partenere, valoarea acestuia fiind de 80% din valoarea subvenţiei. Astfel fermierul va primi banii mai repede, iar subvenţia va intra în contul băncii care îşi va recupera banii, iar diferenţa va fi virată în contul fermierului.

De asemenea este bine de ştiut că APIA Covasna şi-a schimbat sediul, noua locaţie fiind pe bulevardul Grigore Bălan nr. 26, în clădirea Romtelecom, iar noul program este de la ora 8:30 la 16:30.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.