ACTUALITATE 27 iunie 2016

Tabără de vară pentru copiii dezavantajaţi social din judeţ

de Iulia Drăghici - Taraș | 938 vizualizări

Este al 25-lea an în care Crucea Roşie Covasna organizează „Tabăra de vară pentru copiii dezavantajaţi social”. Anul acesta, în perioada 5-11 iulie, un grup de 60 de copii şi circa 16 voluntari vor lua parte gratuit la acţiunea desfăşurată la Cernatul de Sus de organizaţia umanitară.

„În cele 25 de tabere organizate anual, începând cu anul 1992, au participat 1.971 de copii. Aceştia au avut ocazia să beneficieze, pentru prima dată în viața lor, de o tabără gratuită, timp de o săptămână. Acest lucru a fost posibil datorită susținătorilor, voluntarilor și angajaților Crucii Roșii Covasna”, arată o informare oficială a Crucii Roşii Covasna.

În ceea ce priveşte activităţile pe care copiii le vor întreprinde alături de voluntari în cele 6 zile de tabără, coordonatorul voluntarilor de la Crucea Roşie Covasna, Opra Zsófia-Szende, ne-a spus că vor avea loc ateliere handmade şi creative, jocuri sportive, excursii şi alte asemenea activităţi.

Costul total al unei tabere de vară, potrivit organizatorilor, ajunge la aproximativ 20.000 de lei. Circa 7.000 de lei au fost strânşi de Crucea Roşie Covasna prin intermediul activităţilor de colectare de fonduri, desfăşurate în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe de anul acesta. Restul de bani provin din sponsorizări şi alte donaţii.

Pentru cei care sunt interesaţi, este bine de ştiut că donaţii se mai pot face şi în perioada următoare. „Noi v-am creat posibilitatea să dați banilor dumneavoastră un scop aparte, contribuind la costurile taberei printr-o donație pe care puteți să o efectuați prin e-banking în contul RO14RNCB0124038020540001, cu mențiunea „Donație pentru tabără” sau personal la sediul nostru din Sfântu Gheorghe, din strada Kós Károly nr.7, respectiv prin intermediul cutiilor de donații cu sigla Crucii Roșii amplasate în magazine”, scrie Crucea Roşie Covasna pe pagina sa de Facebook.

Crucea Roșie Covasna este o organizație umanitară de drept public cu autofinanțare, care încă de la înfiinţare s-a implicat în prestarea serviciilor de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, de asistenţă socială pentru copii, familii dezavantajate, precum şi de promovare a voluntariatului.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.