ACTUALITATE 17 septembrie 2013

Stâlpi de iluminat cu GPS la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 141 vizualizări

Factura la electricitate pentru iluminatul public ar scădea cu 30%

Primăria Sfântu Gheorghe a implementat un proiect pilot, prin care dorește reducerea costurilor la energia electrică. Potrivit calculelor, factura la electricitate pentru iluminatul public ar scădea cu 30% dacă în timpul orelor nopții intensitatea luminii ar scădea.

„Pe 20 de stâlpi de iluminat am montat sisteme GPS, iar intensitatea luminii poate fi scăzută în timpul orelor nopții, de la 2 la 6, de exemplu, când foarte puțină lume circulă pe străzi. Astfel intensitatea este controlată dintr-un birou, iar factura va fi mai mică. Sistemul funcționează doar pe stâlpii noi, nu și pe cei vechi, iar dacă va avea succes, va fi extins în oraș” – a declarat primarul Antal Árpád.

Acest a mai spus că s-au gândit și la alte metode de reducere a costurilor, de exemplu la montarea unor senzori de mișcare, iar lumina de pe stradă s-ar aprinde doar când trece cineva pe acolo. Specialiștii Primăriei au ajuns însă la concluzia că acest sistem nu poate fi viabil până când orașul nu va fi curățat de câinii vagabonzi.

Proiectul sus menționat este doar unul dintr-o serie de inițiative menite să reducă costurile de electricitate a administrației publice, iar la anul se va construi un parc fotovoltaic la ieșirea din oraș spre Vâlcele, prin care Primăria dorește de asemenea să facă economii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Eugen, 19 septembrie 2013
În sfarsit, ceva care are legatura cu realitatea si nu cu alte "lucruri trasnite,, Da, ideile sant bune, chiar foarte bune si sustenabile. Primarii, ar trebui sa vina cu. ..sa zicem, zece initiative citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.