ACTUALITATE 24 octombrie 2011

Sondaj online pentru utilizarea fondurilor strânse prin Cardurile Comunitare

de Monica Vrânceanu | 66 vizualizări

Până acum există 6.000 de Carduri Comunitare emise la Sfântu-Gheorghe.

Fundația Comunitară Covasna a lansat un sondaj referitor la modul în care și-ar dori cetățenii din Sfântu-Gheorghe să fie utilizate fondurile adunate de către organizație prin intermediul Cardurilor Comunitare; sondajul a fost lansat online, pe pagina de Internet a Fundației – www.hka.ro. Reprezentantul Fundației, Furus Levente, a declarat că până acum au răspuns sondajului peste 160 de persoane, iar acestea au arătat, în cea mai mare parte, că banii ar trebui folosiți pentru sprijinirea tinerilor talentați și a copiilor cu dizabilități. Respondenții s-au arătat însă interesați și de amenajarea și întreținerea spațiilor verzi, de pistele pentru bicicliști, renovarea clădirilor istorice din oraș sau susținerea altor organizații civile.

”Este foarte interesant ceea ce-și doresc oamenii să se întâmple cu direcționarea fondului de 1% pe care-l primește Fundația prin Cardul Comunitar, tocmai de aceea vom continua acest sondaj și în perioada următoare”, a declarat Furus Levente.

Potrivit acestuia, Fundația a adunat până acum – în lunile august și septembrie, de când există cardul comunitar, 2.674 de lei din cei 1% direcționați în urma cumpărăturilor în magazinele participante la Programul Cardul Comunitar, iar sumele, care se vor mări cu siguranță până la finele anului, vor începe a fi utilizate în luna ianuarie a anului care vine.

Furus Levente a arătat că până acum există 6.000 de Carduri Comunitare emise la Sfântu-Gheorghe, cu mult mai multe decât în Odorheiu Secuiesc, unde s-a născut ideea. În plus, alături de magazinele Bertis și Merkur au intrat în Program și Big Mama, Bertis Pub și Restaurantul Libertis.

”La Big Mama, reducerea pentru clienții posesori de Card Comunitar este de 5%, iar la Bertis Pub și Restaurantul Libertis se acordă reduceri de 10%, însă către Fundație vine tot 1%. Programului i s-a alăturat recent și Farmacia Salvia, cu trei unități, așa că tot mai mulți sunt interesați să se implice în acest proiect care vine atât în sprijinul cetățenilor cât și în cel al Fundației”, a mai spus Furus Levente.

Fidelitatea față de magazinele locale covăsnene este răsplătită, de la începutul lunii august, prin eliberarea Cardurilor Comunitare – carduri de fidelizare care pun accent pe dezvoltarea comunității locale, emise de magazinele Bertis și Merkúr.

Inițiatorul Cardurilor a fost Fundația Comunitară Covasna, în parteneriat cu magazinele participante și Fundaţia Comunitară Odorheiu Secuiesc, iar cardurile aduc posesorilor discounturi de 1% pentru mărfurile cumpărate. Procentul este dublat de către magazinele partenere, acestea contribuind astfel la fondul comunitar operat de către Fundaţie. Cardul va putea fi folosit numai în cazul plăţilor în numerar cash sau cu card bancar, prima dată scanându-se acesta și apoi produsele cumpărate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.