ACTUALITATE 29 septembrie 2010

Sistemul de monitorizare a calităţii aerului, în pericol din cauza penelor dese de curent

de Monica Vrânceanu | 346 vizualizări
Panoul de măsurare a calității aerului, amplasat pe clădirea Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Covasna, este nefuncțional de mai bine de jumătate de an, în vreme ce sistemul la care acesta este conectat este deseori pus în pericol de întreruperile de curent destul de dese. Aerul din jurul zonei municipiului Sfântu Gheorghe este monitorizat printr-o stație specială, amplasată lângă stația de apă a orașului, iar

Panoul de măsurare a calității aerului, amplasat pe clădirea Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Covasna, este nefuncțional de mai bine de jumătate de an, în vreme ce sistemul la care acesta este conectat este deseori pus în pericol de întreruperile de curent destul de dese.

Aerul din jurul zonei municipiului Sfântu Gheorghe este monitorizat printr-o stație specială, amplasată lângă stația de apă a orașului, iar informațiile pentru cetățeni ar trebui să fie făcute publice prin panoul amplasat pe clădirea APM.

„Stația a fost achiziționată prin Fondul Regional European și are o acoperire de 500 mp, măsurând calitatea aerului și nivelul de poluare. Din cauza întreruperilor dese de curent însă, se crează probleme tehnice care în timp pot deteriora această stație”, a spus șeful Serviciului Monitoring, Baze de date și Rapoarte din APM, Aurel Vlădăreanu.

Acesta a arătat că APM Covasna monitorizează și analizează calitatea aerului din toate orașele județului precum și din zona Zăbrătău, unde se înregistrează cel mai curat aer din județ.

„Județul Covasna stă foarte bine la calitatea aerului, nu avem nicio problemă în acest sens”, a explicat Vlădăreanu.

În ceea ce privește panoul de pe clădirea APM, șeful Serviciului Monitoring a arătat că acesta a funcționat vreme de două luni, după care s-a defectat. APM nu îl poate repara din cauză că este achiziționat de către Ministerul Mediului printr-un program special și se află în proprietatea acestuia.

„Defecțiunea a survenit undeva la leduri și matrice și a putut fi cauzată inclusiv de diferențele mari de temperaturi care există în județul nostru. Panoul a fost amplasat iarna, când au fost și temperaturi cu minus, în condițiile în care structura sa tehnică nu ar permite să fie expus la temperaturi foarte mici”, a mai spus Aurel Vlădăreanu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.