ACTUALITATE 18 mai 2022

„Și tu poți deveni erou!” dacă donezi sânge

de David Leonard Bularca | 1028 vizualizări

Campania, inițiată de Tineretul Național Liberal Covasna, se află la a doua ediție

Tineretul Național Liberal (TNL) Covasna organizează o campanie în cadrul căreia oamenii sunt încurajați să doneze sânge. Cei care doresc să își ajute semenii se pot prezenta joi, 19 mai, începând cu ora 8:30, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe. 

„Știai că din sângele donat o singură dată poți ajuta până la 3 persoane? Vino și tu Joi, 19 Mai, de la ora 08:30 la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe din strada Banki Donath, numărul 15, pentru a deveni EROU”, se arată într-un mesaj publicat de TNL Covasna pe Facebook. 

Președintele formațiunii, Răzvan Comăneci, spune că acțiunea are loc tocmai pentru că organizatorii știu câte probleme sunt în sistemul medical din cauza lipsei de sânge. 

„Campania se desfășoară sub coordonarea TNL Covasna și cu ajutorul organizației de seniori. Pornim de la faptul că știm bine care sunt problemele din sistemul medical din cauza lipsei de sânge, și ne dorim pe cât de mult putem să punem umărul la rezolvarea acestora. Campania se află deja la cea de-a doua ediție și ne dorim să facem o tradiție din aceasta. Așteptăm pe lângă colegii din TNL și PNL orice persoană care dorește sa devină erou pentru cineva aflat în suferință. De altfel, acesta este și sloganul nostru… «Și tu poți deveni erou!»”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, președintele TNL Covasna. 

Cei care doresc să doneze sânge trebuie să știe că este necesar să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani și peste 55 de kilograme. Printre alte condiții se numără: stare bună de sănătate (fără boli cronice sau medicamente luate în ultima săptămână); MIC DEJUN și LICHIDE (apă, ceai, cafea, lapte) servite ÎNAINTE DE DONARE (obligatoriu!); INTERZIS consumul de BĂUTURI ALCOOLICE - 48 ore, înainte de donare; INTERZIS FUMATUL 2 ore înainte și după donare.

Sursa foto: TNL Covasna / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.