ACTUALITATE 5 februarie 2012

Rezultatul recensământului i-a șocat pe politicieni

de Székely Emőke | 42 vizualizări

Mirați, revoltați, indignați... și lista ar putea continua. Așa sunt politicienii covăsneni după ce au aflat rezultatele recensământului de anul trecut. Senatorul UDMR Albert Álmos spune că rezultatele l-au șocat, pentru că el credea că cei care au vrut să plece din țară au făcut-o acum cel puțin zece ani. „Întotdeauna am fost de părere că nu suntem 23 sau 22 de milioane de locuitori în țară, dar rezultatul de 19 milioane de acum m-a surprins foarte mult. La fel m-a surprins și faptul că maghiarii sunt cu 200.000 mai puțini decât acum zece ani, iar cetățenii de etnie romă sunt numai 600.000” – spune senatorul Albert Álmos.

Semnal de alarmă pentru statul român

Liderul PSD Covasna, Horia Grama, este de părere că rezultatul recensământului este un puternic semnal de alarmă pentru statul român. „Dacă mergem în ritmul acesta, în o sută de ani vom dispărea atât ca stat, dar și ca nație. Trebuie luate măsuri naționale pentru a încuraja întemeierea tinerelor familii în loc de construirea de parcuri, gondole sau alte prostii” – a declarat Horia Grama.

Deocamdată avem doar rezultate provizorii ale recensământului de anul trecut, iar potrivit acestora populația României a scăzut cu cca 2,5 milioane de locuitori, fiind acum de 19.043.000.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.