ACTUALITATE 29 decembrie 2011

Revelion în stradă sau la restaurant?

de Székely Emőke | 56 vizualizări
Ofertele pentru cei care au decis să rămână în oraş pentru trecerea în 2012 sunt şi ele destul de variate. Noaptea dintre ani este pentru mai toată lumea prilej de petrecere. Fie că merge la restaurant, la petrecerea organizată de către...

Ofertele pentru cei care au decis să rămână în oraş pentru trecerea în 2012 sunt şi ele destul de variate.

Noaptea dintre ani este pentru mai toată lumea prilej de petrecere. Fie că merge la restaurant, la petrecerea organizată de către autorități sau organizează o petrecere de bloc, lumea încearcă să se simtă bine la cumpăna dintre ani. Opțiunile țin mult de buzunarul fiecăruia, cei mai pretențioși pleacă din oraș sau chiar din țară, iar ceilalți profită de petrecerea gratuită din centrul orașului.

Restaurantele – apreciate de covăsneni

Fie că cinează des în oraș sau numai ocazional, în Sfântu Gheorghe este o categorie de oameni care de fiecare Revelion petrec la restaurantele din oraș. Meniu ales, băuturi fine și muzică bună, acestea sunt ingredientele pe care mizează proprietarii restaurantelor în strategia de a atrage petrecăreți la cumpăna dintre ani. Un meniu de Revelion costă 200 de lei de persoană la Restaurantul Șugaș, de exemplu. Pentru acești bani oaspeții beneficiază de bufet suedez, dar și meniu, băuturi alese și atmosferă întreținută de cântărețul Delhusa Gjon din Ungaria, cel care va concerta și pe scena din centrul orașului. De asemenea, cei ce vor merge la Restaurantul Șugaș vor primi și bilet de tombolă, iar pentru cei mai norocoși Anul Nou va aduce premii surpriză.

La Restaurantul Park în meniu va fi și purcel de lapte, iar oaspeții vor putea fi martori la prepararea lui. Proprietarul acestui restaurant, Kovács István, are oaspeți care se reîntorc de fiecare Revelion, de aceea nu a anunțat nimic în mod special pentru Revelionul 2011/2012.

Dacă nu ați făcut rezervare până acum, dar cu toate acestea vă doriți să fiți serviți ca la carte în noaptea dintre ani, va trebui să vă bazați pe noroc în a mai prinde un loc, pentru că acestea sunt ocupate în mare parte.

La restaurant împreună cu prietenii

Un domn din Sfântu Gheorghe, Lázár András, și soția lui au ales un restaurant din oraș, unde vor merge cu încă două cupluri. „De câțiva ani facem același lucru de Revelion. Ne rezervăm locul din timp, achităm meniul, iar în noaptea dintre ani nu ne rămâne altceva decât să ne distrăm. Copiii stau cu bunicii, Revelionul fiind una dintre rarele ocazii când ne putem și noi distra ca în anii studenției. Prețul mi se pare acceptabil, având în vedere că și acasă am fi cheltuit tot cam atât, iar soția trebuia să stea la bucătărie o zi” – ne-a declarat el.

Revelionul Primăriei – alternativă pentru un buzunar slab

Nicola, Selfish Murphy, Delhusa Gjon și Zanzibar – aceștia sunt artiștii care vor întreține atmosfera din centrul orașului Sfântu Gheorghe în cadrul Revelionului organizat de Primărie. Organizatorii se așteaptă ca mii de persoane să iasă în stradă, ca în marile orașe din țară și străinătate. Vor fi și focuri de artificii, în două reprize: la trecerea dintre ani, și la ora 1, ora 0 în Ungaria. Hanul din Târg, montat cu ocazia Târgului de Crăciun, va funcționa până noaptea târziu, așadar petrecăreții vor avea de unde să își cumpere mâncare și desigur... băutură. Primarul Antal Árpád a declarat că organizarea Revelionului stradal nu a subțiat bugetul local, întrucât toți banii au venit de la sponsori și de la cei ce au închiriat spații pentru a comercializa diferite produse. Concertul Nicola va începe la ora 21, iar artista ne-a promis un show live în care va cânta piese cunoscute, dar și unele noi, de pe albumul care va apărea la anul.

Andrei și Maria sunt doi tineri care se află în Sfântu Gheorghe pentru a-și vizita rudele. Ei vor merge în centrul oraşului de Revelion. „Este pentru prima dată când suntem la Sfântu Gheorghe de Revelion. Cu siguranță vom ieși în centru, cel puțin pentru câteva ore. Sunt tare curios să văd cum petrece lumea în județul Covasna. Noi suntem din București și cred că această experiență va fi ceva nou pentru noi” – spune Andrei.

Serbările zăpezii... mai târziu

Anul trecut Revelionul Primăriei a continuat în primele zile ale anului în Șugaș Băi, unde au avut loc Serbările Zăpezii. Anul acesta, din cauza condițiilor meteo, nu se poate schia, așadar iubitorii acestui sport vor trebui să mai aștepte pentru a-și scoate clăparii „de la naftalină”. Sunt însă și unii împătimiți ai acestui sport care vor da o fugă în Poiana Brașov sau pe Valea Prahovei unde este zăpadă, iar pârtiile își așteaptă oaspeții.

Petrecerea la bloc

Găștile de liceeni sau de studenți care sunt acasă în vacanță optează în multe cazuri pentru tradiționalul chef de apartament. Mulți dintre ei vor da o fugă și în centru, după care vor continua cheful acasă, profitând de faptul că părinții sunt plecaţi, și în speranța că și vecinii vor fi îngăduitori. Acest tip de Revelion este popular în rândul tinerilor, ghidați de principiul „când pisica nu-i acasă, joacă șoarecii pe masă”.

Am întâlnit o asemenea gașcă la un magazin din Sfântu Gheorghe. În coșul lor de cumpărături erau baxuri de bere, câteva sticle de vodcă, șampanie și suc. István, singurul din gașcă care a acceptat să stea de vorbă cu noi, ne-a spus că petrecerea va începe de vineri, așadar au nevoie de multă băutură. Când l-am întrebat ce vor mânca, replica a fost simplă: „asta ține de fete. Cred că vor cumpăra ceva, nu știu”.

Înghesuială la coafor

Saloanele de înfrumusețare sunt la mare căutare zilele acestea. Doamnele care nu s-au programat din timp își găsesc cu greu o coafeză sau un cosmetician care să le facă irezistibile în noaptea dintre ani. Am dat o fugă și la raioanele de rochii de seară ale magazinelor de specialitate, iar vânzătoarele ne-au spus că s-au cumpărat mai multe rochii decât anul trecut, fapt pentru care tragem concluzia că doamnele și domnișoarele doresc să atragă priviri și pe vremuri de criză.

Așadar, opțiuni sunt și pe ultima sută de metri. Destul de limitate, este adevărat, dar pentru cei puși pe petrecere, nimic nu le poate sta în cale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.