ACTUALITATE 10 mai 2012

Record neplăcut la adăpostul de câini

de Székely Emőke | 61 vizualizări

În aprilie, 80 de noi câini au fost aduși la Câmpul Frumos din diferite locații din Sfântu Gheorghe.

În ultima lună, Adăpostul de Câini de la Câmpul Frumos a înregistrat un record deloc plăcut: 80 de noi câini au fost aduși aici din diferite locații din Sfântu Gheorghe – fabrici părăsite sau pur și simplu din fața curților oamenilor. Numai din curtea fabricii de mase plastice de la Gară au fost „culeși” în jur de 10 câini, acesta fiind doar jumătate din cei 20 găsiți aici.

„S-a schimbat proprietarul fabricii, iar oamenii nu mai vin la muncă aici, așadar câinii au rămas fără hrană și s-au format în haite, mergând printre blocuri și magazinele din apropiere în speranța că vor găsi de mâncare. Atrag însă atenția cetățenilor încă o dată să nu dea de mâncare câinilor vagabonzi pentru că aceștia se obișnuiesc să se reîntoarcă în locurile unde primesc hrană. Dacă pentru unii este o plăcere să hrănească acești câini, pentru alți cetățeni este neplăcut să aibă aceste animale în preajmă” – spune directorul adăpostului, Horia Kraus.

În afară de Gară, o altă zonă problematică este cartierul Ciucului, unde mai nou își fac veacul câini alungați de la stâne. Kraus este de părere că vom scăpa de câinii vagabonzi de pe stradă numai atunci când ne vom schimba mentalitatea. Ca un exemplu în acest sens Kraus ne-a povestit că nu demult au avut un caz în care un proprietar a sunat la adăpost și a spus că s-a săturat de câinele pe care îl are și dorește ca cei de la adăpost să ia câinele, în caz contrar îl va arunca în stradă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.