ACTUALITATE 21 mai 2020

Primul pui de ren din România născut în captivitate, lângă Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 3093 vizualizări

La Rezervația din Vama Buzăului pot fi văzuți reni, zimbri, cerbi, căprioare și păuni  

Rezervația „Valea Zimbrilor” de la Vama Buzăului are, începând de marți, 19 mai, un nou membru. Și asta pentru că aici a venit pe lume primul pui de ren din România născut în captivitate. Totodată, în timpul Stării de Urgență și în rândul familiei zimbrilor au apărut cinci membri noi. 

Primul pui de ren vine să completeze familia de reni prezentă de ceva timp în cadrul rezervației, o încântare pentru vizitatori în general și în special pentru copiii care i-au vizitat.

Conform celor spuse de medicul veterinar al rezervației dl. prof. dr. Flavius FOICA, această fătare este rezultatul unui protocol terapeutic care a fost aplicat femelei de ren, deoarece obținerea unui pui de ren întârzia, și totuși iată că tratamentul a dat rezultate și astăzi ne bucurăm de prezența unui nou ajutor pentru Moș Crăciun”, arată o postare publicată pe pagina de Facebook a Rezervației, „Valea Zimbrilor Vama Buzăului”. 

Potrivit primarului localității, Tiberiu Chirilaș, cuplul de reni a fost adus la Vama Buzăului de anul trecut, și a fost cumpărat din Olanda.  

Urmează ca puiul de ren să primească și un nume a spus primarul, care i-a invitat pe cei care au idei în acest sens să le transmită prin intermediul paginii de Facebook. 

O altă veste bună este că începând de sâmbătă, 16 mai, Rezervația Naturală a fost redeschisă publicului pentru a fi vizitată. Aici pot fi văzuți zimbri, reni, cerbi, căprioare, dar și păuni. În total, aici trăiesc 29 de animale. 

 Edilul spune că vizitatorii pot veni cu încredere, pentru că s-au luat și măsuri de siguranță, pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.  

Am redeschis cu respectarea măsurilor de siguranță, cu tot ce este recomandat la nivel național: mască, mănuși, avem covoare pentru dezinfecție, avem soluții pentru dezinfectat pe mâini, recomandări pentru păstrarea distanței sociale. Până la urmă este vorba despre un obiectiv în aer liber, asemenea parcurilor”, a spus primarul.  

Anul trecut, peste 60.000 de vizitatori au fost la Rezervația Naturală „Valea Zimbrilor” din Vama Buzăului. Numărul turiștilor care ajung aici crește de la un an la altul cu câte 20.000 pe an, a mai spus Tiberiu Chirilaș. 

Intrarea se face pe bază de bilet, care costă 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. 

În 2018, Vama Buzăului, localitate aflată la 10 kilometri de Întorsura Buzăului, a primit oficial titlul de Stațiune Turistică de Interes Local. 

Cei care au vizitat stațiunea turistică Vama Buzăului știu că turismul specific Vămii Buzăului este unul care îmbină cadrul natural deosebit, cu care este binecuvântată zona, cu activități liniștite, de relaxare, fără agitație. Pe lângă Rezervația de Zimbri, tot aici se găsește și celebra Cascadă a Urlătoarelor, dar și o mulțime de alte obiective naturale care merită vizitate. 

Sursă foto: Facebook/ Valea Zimbrilor Vama Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.