ACTUALITATE 22 octombrie 2010

Primăria scoate la vânzare blocurile de la Câmpu Frumos

de Monica Vrânceanu | 112 vizualizări

Locuințele de la Câmpu Frumos vor fi scoase la vânzare de către Primăria Sfântu Gheorghe în perioada imediat următoare, municipalitatea dorind să clarifice situația acestora în ceea ce privește chiriașii și, de asemenea, să ridice calitatea îngrijirii acestui cartier prin responsabilizarea oamenilor care locuiesc acolo.

Primarul Antal Arpad a declarat că în Consiliul Local va fi discutată vânzarea celor 140 de locuințe de la Câmpu Frumos, care în prezent sunt date în chirie, în acest sens fiind comandat un studiu de evaluare a acestora, pentru a se putea stabili prețurile de vânzare. Potrivit primarului, în blocurile de la Câmpu Frumos există atât apartamente cu două camere cât și cu trei camere, iar chiriile plătite în prezent sunt modice, astfel că municipalitatea încasează lunar din acestea un total de 6.800 de lei.

”În cumpărarea locuințelor vor avea prioritate actualii chiriași, așa cum este și normal, urmând să stabilim prețurile ținând cont și de valoarea pieței dar și de faptul că vorbim totuși de blocuri destul de vechi, situate în afara orașului. Cei care nu vor dori sau nu vor putea cumpăra vor rămâne în continuare chiriași dar cu o chirie mărită, în vreme ce asupra apartamentelor care vor rămâne libere din diverse motive urmează să decidem dacă le scoatem la vânzare sau le vom da în sistemul social sau cel al ANL”, a explicat Antal Arpad, menționând că totuși nu s-ar dori transformarea într-un ”cartier social” a Câmpului Frumos.

Sistem de plată în rate pe diferite perioade

Referitor la modalitatea de plată a apartamentelor, primarul a mai arătat că se va stabili un sistem de plată în rate pe diferite perioade, intenția fiind aceea ca oamenii să nu fie nevoiți să apeleze la împrumuturi bancare.

„Credem că vânzarea acestor apartamente va duce la o stabilitate la Câmpu Frumos, la o atitudine diferită a oamenilor din acest mini-cartier, deoarece ei vor fi proprietari deci vor trata altfel locuințele și spațiul din jur implicit”, a mai spus Antal Arpad.

O parte din banii obținuți de către municipalitate din vânzarea locuințelor vor fi investiți în amenajarea infrastructurii de la Câmpu Frumos, astfel încât locuitorii de aici să aibă alei și diverse spații exterioare decente.

Blocurile de la Câmpu Frumos au făcut parte din patrimoniul fostului Zoocomp, cumpărat de CL Sfântu Gheorghe în 2006 prin contractarea unui credit bancar de 5,5 milioane de lei cu o perioadă de rambursare de 5 ani. Preţul inițial de achiziţie a patrimoniului Zoocomp s-a ridicat la 6,1 milioane de lei cu TVA, dar societatea a avut o datorie faţă de bugetul local, astfel că a fost plătită în total suma de 5,5 milioane de lei.

CL Sfântu Gheorghe a câştigat în decembrie 2006 licitaţia deschisă organizată de administratorul judiciar Euro Consulting România SRL din Miercurea Ciuc pentru vânzarea patrimoniului societăţii din Câmpu Frumos, societate în cazul căreia au fost încheiate procedurile de faliment. Municipalitatea a cumpărat atunci în întregime patrimoniul fostei Zoocomp, în care au funcționat o fermă de producţie de lapte, o brutărie, o altă fermă mai mică, pe aceeaşi platformă fiind şi mai multe blocuri de locuinţe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.