ACTUALITATE 11 iulie 2022

Primăria Întorsura Buzăului a cumpărat două mașini electrice

de David Leonard Bularca | 603 vizualizări

Investiția s-a ridicat la 105.000 de lei, finanțare obținută prin programul Rabla 

Autoritățile din Întorsura Buzăului au cumpărat două mașini electrice, prin intermediul programului Rabla, se arată într-o postare publicată pe Facebook de primarul Raul Urdă. 

„105.000 lei finanțare prin Programul Rabla și Primăria Orașului Întorsura Buzăului are în dotare 2 mașini noi, full electric. Pentru a economisi bani și pentru un viitor verde”, a scris Raul Urdă.

Un mesaj asemănător a fost postat și pe pagina de Facebook a USR Întorsura Buzăului, partidul din care face parte primarul din orașul covăsnean. 

Investiția a fost anunțată de autorități încă din luna martie a acestui an. La acea vreme, Raul Urdă a explicat că, pentru a cumpăra două mașini electrice, se va renunța la patru mașini vechi din dotarea primăriei. 

„Avem pe lista de investiții bani prevăzuți pentru două mașini electrice. Dorim să cumpărăm două Dacia Spring. Am depus deja la Agenția Fondului de Mediu cereri în termen pentru a primi două tichete Rabla pentru mașini electrice. (...) La fiecare mașină electrică nouă, trebuie să dăm două rable. Noi vrem două certificate, deci vom da patru mașini vechi. (...) Încercăm să reducem costurile pentru noi, în primul rând, și să fim și noi un exemplu pentru comunitate, că se poate. Exemplul personal este cel mai bun”, spunea, la acea vreme, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, Raul Urdă. 

În același timp, tot la Agenția Fondului de Mediu, Primăria Întorsura Buzăului a depus proiecte pentru finanțarea instalării a încă două stații pentru reîncărcarea mașinilor electrice (una lângă fostul sediu BCR din oraș și cealaltă în zona Brădet), pe lângă cea care funcționează deja din noiembrie 2021, lângă Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”. 

Sursa foto: Raul Urdă/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.