AUTO 15 martie 2022

Primăria Întorsura Buzăului vrea să cumpere două mașini electrice prin Programul Rabla

de Iulia Drăghici - Taraș | 2251 vizualizări

Primăria Întorsura Buzăului vrea să achiziționeze două mașini electrice prin Programul Rabla Plus și să renunțe astfel la patru autoturisme vechi. 

Avem pe lista de investiții bani prevăzuți pentru două mașini electrice. Dorim să cumpărăm două Dacia Spring. Am depus deja la Agenția Fondului de Mediu cereri în termen pentru a primi două tichete Rabla pentru mașini electrice. (...) La fiecare mașină electrică nouă, trebuie să dăm două rable. Noi vrem două certificate, deci vom da patru mașini vechi. (...) Încercăm să reducem costurile pentru noi, în primul rând și să fim și noi un exemplu pentru comunitate, că se poate. Exemplul personal este cel mai bun”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul Raul Urdă. 

În același timp, tot la AFM, Primăria Întorsura Buzăului a depus proiecte pentru finanțarea instalării a încă două stații pentru reîncărcarea mașinilor electrice, pe lângă cea care funcționează deja din noiembrie 2021. 

Potrivit AFM, startul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Rabla Plus) s-a dat în februarie.

Sursa foto: arhivă/Facebook/ Primăria Întorsura Buzăului 

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.