ACTUALITATE 10 noiembrie 2014

Povestea din Ajun a ajuns la cea de-a noua ediție

de Székely Emőke | 622 vizualizări

afis bertzi

Începând de azi se pun în vânzare biletele la concertul de deschidere a celei de-a noua ediții a Festivalului „Povestea din Ajun”, susținut de Ducu Bertzi în Sala Mare a Teatrului din Sfântu Gheorghe, pe data de 9 decembrie. Prețul biletelor, care pot fi cumpărate de la Biroul de Organizare din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, este de 20 de lei, respectiv 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Povestea din Ajun aduce însă și alte surprize de sezon.

Evenimentele acestei ediții

Anul acesta Povestea din Ajun se va deschide pe data de 9 decembrie cu un concert susținut de Ducu Bertzi, și se va termina pe 17 decembrie tot cu un concert, de această dată al celor de la Snaps Vocal Band. „La ediția din acest an s-au înscris deja aproape 70 de voluntari, și mai avem două zile de înscriere. Vom continua seria evenimentelor deja consacrate, vor fi ateliere atât în grădina amenajată la Restaurantul Bastion, cât și la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni. Vor fi colinde în autobuze, dar și la mai multe școli din oraș, precum și la diferite persoane fizice și juridice, pentru ca acest spirit al Crăciunului să ajungă la cât mai mulți oameni” – a declarat organizatorul Mădălin Guruianu. Ca o noutate, anul acesta vor fi organizate flashmoburi în oraș, care au menirea de a opri lumea din febra cumpărăturilor și a pregătirilor și de a-i îndemna să se bucure de sărbătoare.

Retrospectiva edițiilor precedente

Organizată de Asociația „Ecou”, Povestea din Ajun a pornit în urmă cu 9 ani, la inițiativa lui Emil Pantelimon, și de atunci crește de la an la an, atât în ceea ce privește numărul voluntarilor implicați, cât și paleta de evenimente. Președintele Asociației „Ecou”, Alexandru Ujvarosi, a prezentat o mică retrospectivă a edițiilor precedente spunând că în urmă cu 9 ani au participat la eveniment 470 de colindători, apoi a urmat împodobirea celui mai mare brad de Crăciun din Sfântu Gheorghe, care a avut 14 metri și 16.000 de beculețe. La cea de-a treia ediție a intrat în scenă și Moș Crăciun, care, așezat pe un tron, a primit copiii mici și mari și le-a ascultat dorințele. Cea de-a patra ediție a însemnat intrarea în cartiere, când Povestea din Ajun a ajuns practic printre blocuri. Tot atunci a avut loc un concert susținut de Felicia Filip, și a debutat programul de caritate „Căldură pentru copii”. A cincea ediție a adus cartea de colorat oferită cadou copiilor, dar și colindele cântate în autobuze și caravana multiculturală, prin care voluntarii au colindat în școlile din oraș. La edițiile a șasea și a șaptea au urcat pe scenă nume mari, precum Gheorghe Zamfir sau Ștefan Hrușcă, în timp ce anul trecut Mircea Vintilă a fost cel care a susținut un concert la Sfântu Gheorghe.

„Crăciunul este una dintre puținele sărbători religioase pe care și românii și maghiarii o sărbătoresc împreună, și asta e de fapt ideea Poveștii din Ajun, să fim împreună, tineri maghiari și români și să ne bucurăm de spiritul acestei sărbători” – a declarat Alexandru Ujvarosi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.