ACTUALITATE 9 februarie 2011

Poliţia Locală se permanentizează în cartierul Ciucului

de Monica Vrânceanu | 145 vizualizări

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe intenționează să înființeze o reprezentanță a Poliției Locale în cartierul Ciucului, pentru a permanentiza în această parte a orașului prezența polițiștilor locali.

Potrivit primarului Antal Arpad, intenția de permanentizare a Poliției locale în cartierul Ciucului vine ca urmare a faptului că de aici sosesc foarte multe reclamații legate de tulburarea liniștii publice, acestea fiind de regulă legate de cetățenii de etnie romă.

„Primăria are în proprietate un imobil în cartierul Ciucului și am dori să deschidem acolo un birou al Poliției locale, tocmai în speranța că odată cu prezența polițiștilor vor înceta conflictele din zonă și va crește siguranța publică”, a explicat primarul Antal Arpad.

Directorul Poliției Locale, Hadnagy Istvan, a declarat că asigurarea unui imobil în cartierul Ciucului în vederea permanentizării prezenței unei patrule în zonă ar fi foarte benefică, existând într-adevăr multe plângeri care provin de acolo. Potrivit lui Hadnagy, proiectul se află în discuție cu municipalitatea, fiind necesară totodată o reorganizare a Poliției locale, născută din fosta Poliție Comunitară.

”În prezent avem 25 de polițiști la Ordine publică, deci vom putea asigura o patrulă permanentă în Ciucului și un spațiu pentru aceasta, astfel încât plângerile și reclamațiile oamenilor să poată fi preluate direct de acolo, ceea ce ar scădea, credem, numărul incidentelor”, a explicat Hadnagy.

Acesta a mai arătat că transformarea Poliției Comunitare în Poliție locală a creat noi atribuții, astfel încât vor trebui făcute angajări pentru Compatimentul de Protecție a Mediului, cel de Control al acțiunilor comerciale și de Disciplină în Construcții - compartimente ce dau noi atribuții polițiștilor locali, alături de implicarea acestora pe segmentul de Circulație.

În același context, Hadnagy a arătat că  vechiul număr TelVerde al fostei Poliții Comunitare,  0800 800 767, poate fi apelat în continuare gratuit de către cetățeni atunci când au de sesizat ceva. Desigur, la telefon va răspunde Poliția Locală, dar oamenii trebuie să știe că e vorba despre vechea Poliție Comunitară, însă cu atribuții mult mai cuprinzătoare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
Marian, 18 mai 2011
Auzi prietene tulburat:pe data de 11 mai am participat la o licitatie pentru locuri de parcare unde s-a spus clar ca daca ai un loc de parcare in chirie si uiti sa ridici blocajul,nu ai ridicat citeste integral
tulburat, 18 mai 2011
politia locala, o bataie de joc deoarece am patit astazi ca am parcat in locul altuia ca fizic nu a fost nici un loc unde pot sa parcezi masina. omu a sunat la nr. tel verde, dar a uitat sa mentioneze citeste integral
Politia Locala se permanentizeaza in cartierul Ciucului | Stiri Sfantu Gheorghe, 1 martie 2011
[...] publice, acestea fiind de regula legate de cetatenii de etnie roma. “Primaria are in …citeste toata stirea Specialistul SEO Articol publicat in categoria Ziare si marcat cu citeste integral
un cetatean, 10 februarie 2011
Ar trebui schimbate legile,poate sa se mute in Ciucului toata politia din romania,ce o sa le faca la tiganii,o sa-i pupe in dos.Le da amenzi pe care nu le platesc,ii trimite la puscarie,le face un citeste integral
Marian, 10 februarie 2011
MARI PAPAGALI SUNTETI DOMNILOR.
Arpad, 9 februarie 2011
Politia locala?! Astia nu fac nimic toata ziua, in afara de faptul ca se plimba cu masina institutiei. Cetatenii habar nu au care este rolul lor. "Politia locala".....le-a schimbat titulatura ca sa citeste integral
r, 9 februarie 2011
Sa le dea si cizme de cauciuc!
LEVI, 9 februarie 2011
Si de cate ori sunt batuti de tigani apeleaza la Politia Romana ca sunt foarte BINE pregatiti. Va creste foarte mult siguranta publica cand vor fi vazuti in strada. Bani cheltuiti degeaba de primarii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.