ACTUALITATE 3 noiembrie 2011

PNL Sfântu-Gheorghe: UDMR promovează impozitarea excesivă a populaţiei

de Monica Vrânceanu | 72 vizualizări

Filiala PNL Sfântu-Gheorghe a crititcat dur două propuneri de impozitare ale Guvernului Boc, atrăgând atenția că acestea aparțin reprezentanților UDMR.

Reprezentantul PNL, profesorul universitar Cziprian Kovacs Lorand, a atras atenția asupra faptului că la nivel central există atacuri constante asupra democrației liberale, exemplificând prin intenția de amendare cu câte 400 de lei fiecare hectar de teren agricol nelucrat, precum și intenția de impozitare a celor care au centrale de apartament din cauza emisiilor acestora.

”Vorbim despre un fenomen extrem de interesant, deoarece ambele idei au fost lansate de către reprezentanți ai UDMR – Tanczos Barna de la Ministerul Agriculturii și ministrul Mediului, Borbely Laszlo. Calcule simple, pe baza datelor de la Institutul Național de Statistică (INS), arată că se încearcă o impozitare excesivă a populației, mai ales dacă ne uităm la un venit mediu lunar foarte mic în mediul rural. Statul le dă celor din rural, prin programe europene, 100 de euro pe hectar și încă 75 de euro din surse proprii – cumva dă, cumva ar lua înapoi prin 400 de lei. Pentru că, să nu uităm, populația rurală este îmbătrânită - și asta poate explica terenul agricol nelucrat. Sigur, terenul ar putea fi dat către tineri pentru a fi lucrat, dar pentru asta trebuie strategii de atragere a tinerilor. Nu e deranjant că prin astfel de măsuri, care să taxeze faptul că nu se lucrează terenul, se încearcă o stimulare a agriculturii, dar înainte de asta, nu ar trebui, oare, să avem politici publice pentru încurajarea implicării în agricultură...?”, a întrebat retoric Cziprian Kovacs.

Profesorul universitar a înceiat admițând că, chiar dacă cele două proiecte nu sunt impuse definitiv sau sigure de actuala formă, ceea ce trebuie reținut este faptul că ambele au fost promovate de către UDMR, care „a înțeles să-i ”ajute” nu doar pe maghiarii din România ci pe toți pensionarii și bătrânii țării”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Baiazid, 7 noiembrie 2011
D-le Borbely : ma mir cum de nu luati taxa si pe fumarit daca stiti ce inseamna aceasta. Adica ne intoarcem inspre feudalism si puneti taxa pe cosurile de pe acoperisul locuintelor .Mai bine lasa-te citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.