ACTUALITATE 9 noiembrie 2011

PNL Covasna critică modul de distribuire a banilor de la Guvern

de Monica Vrânceanu | 98 vizualizări

Liderul PNL Covasna, Marius Obreja, este de părere că actuala politică a Guvernului PDL – UDMR este una a inconsecvenței, drept pentru care populația țării are un trai din ce în ce mai greu. Prin urmare, Marius Obreja apreciază că în momentul de față 80-85% dintre bugetarii județului Covasna nu se mai descurcă financiar, în vreme ce procentul pensionarilor aflați în aceeași situație este și mai mare.

”Vor fi mari probleme anul viitor, iar ceea ce e mai grav este că nu se pot baza pe o predictibilitate: la începutul lui 2011, Guvernul spunea că tăierile veniturilor bugetarilor sunt pe perioadă limitată, pe 7 noiembrie a anunțat că se vor majora salariile în primul trimestru al anului viitor, iar pe 8 noiembrie au decis că le îngheață”, a explicat Obreja, ținând să sublinieze că toate aceste schimbări de decizii nu au cum să aducă nimic benefic.

În continuare, Marius Obreja a comparat UDMR cu ”un partener de viață care vrea să slăbească, ceea ce nu e un semn bun niciodată, iar PDL ar trebui să se gândească că UDMR are poate altă viață, în paralel”. Obreja și-a explicat afirmația prin faptul că UDMR ar juca fals, atunci când susține că nu este de acord cu unele măsuri de austeritate, dar totuși le votează în Parlament.

În aceeași idee critică asupra guvernării, Marius Obreja a arătat că inconsecvența acesteia s-a văzut și în felul în care a ales să distribuie fondurile către investițiile locale – potrivit lui Obreja, 65-70% dintre sume s-au dus către administrațiile PDL și UDMR și doar 30% au ajuns spre cele conduse de alte administrații.

”Este foarte fumos că în județul Covasna au venit bani la Sfântu-Gheorghe, Covasna și Valea Crișului, dar la Întorsura Buzăului sau Baraolt, de exemplu, nu s-a dat niciun ban. Guvernul Boc a dat bani pe toate căile de finanțare celor din PDL și UDMR, de restul nu s-a interesat. Tocmai de asta e interesant să ne uităm la municipiul Brașov care, condus de un lider PDL, a beneficiat în ultimii ani de sume care echivalează PIB-ul Republicii Moldova pe un an. Sigur, nu spune nimeni că e rău să se dea bani pentru investiții, dar parcă totuși ar trebui un echilibru în modul de distribuire”, a conchis Marius Obreja, subliniind că și Programul național de dezvoltare a infrastructurii se transformă într-o plată a clientelei politice.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Baiazid, 10 noiembrie 2011
Nu este de mirare ceea ce se intampla cu banii retribuiti de guvern.Din ce cauza va mira acest lucru d-le presedinte al PNL filial Sf.Gheorghe ?Pecand cualitia USL se face de ras in fata electoratului citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.