ACTUALITATE 8 ianuarie 2012

Peste un milion de lei pentru Baraolt

de Székely Emőke | 101 vizualizări

Primarul Nagy Istvan, în continuare nemulţumit de sumele acordate de CJ.

Baraoltul a fost principala temă de dezbatere la prima ședință a Consiliului Județean Covasna din acest an. Asta pentru că ședința eztraordinară a fost precedată de întâlnirea primarilor, unde edilul din Baraolt, Nagy István, și-a manifestat neîncrederea în ceea ce privește repartizarea sumelor de bani către localități. Mai mult decât atât, el a refuzat suma de 150.000 lei repartizați orașului pe care îl conduce. Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a declarat că acest refuz al primarului a fost inclus în procesul verbal întocmit la sfârșitul întâlnirii primarilor, dar în ciuda vorbelor pripite ale lui Nagy István, banii vor ajunge la Baraolt. În total orașul va primi de la CJ și de la Adminsitrația Județeană de Administrare Fiscală peste un milion de lei, dar de fapt bugetul localității va fi mai mare, pentru că se mai adaugă și banii obținuți de pe urma impozitelor și taxelor locale.

În legătură cu acordarea banilor către localități, Tamás Sándor a declarat: „Cu toate că bugetul nu este foarte generos, localitățile nu vor primi mai puțini bani. În cazurile în care după algoritmul dictat de București rezultă sume ireal de mici, cum ar fi de exemplu în cazul comunei Estelnic, care trebuia să primească suma de 5.000 de lei, CJ va interveni cu un ajutor mai mare, pentru că nici acolo nu putem opri viața. De asemenea CJ va ajuta acele localități care au proiecte europene în derulare.”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
unul, 9 ianuarie 2012
@Baiazid "algoritmul dictat de la Bucuresti"... adica economia in zona duduie, somajul e sub media pe tara, dar oamenii aia rai de la Bucuresti nu vor sa aloce sume de bani pentru localitatile din citeste integral
Baiazid, 9 ianuarie 2012
Catre Tamas :de unde vin banii la CJ?I-ai scos din buzunarul tau sau ti i-a dat parintii tai ? Om cu doua limbi.Acum spune-le tu oamenilor mai vrei autonomie ?pacatosule nu vezi cum stati in sondaje ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.