ACTUALITATE 28 octombrie 2022

Peste 9,2 milioane de lei va costa demolarea fostei ferme de păsări din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 972 vizualizări

Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru demolarea fostei ferme de păsări din Sfântu Gheorghe, achiziționată de municipalitate, a fost joi pe masa consilierilor locali. Aleșii au adoptat astfel documentele care prevăd, printre altele, și faptul că intervențiile sunt estimate la un cost de peste 9,2 milioane de lei. 

Municipalitatea a achiziționat fosta fermă de păsări pentru a da acestei suprafețe o altă destinație. Clădirile care există pe sit sunt în stare foarte proastă. Nu merită să fie reparate. Este vorba de 26 de clădiri, de diferite instalații, de suprafețe betonate. Și în acest DALI se prevede modalitatea tehnică a demolării și a tratării deșeurilor rezultate din demolare”, a declarat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba în cadrul ședinței de joi. 

Potrivit DALI, valoarea totală estimată pentru demolarea fostei fermei de păsări, situată în strada Jókai Mór nr. 32, se va ridica la 9.217.027,88 de lei (TVA inclus). Banii ar urma să fie asigurați din bugetul local. Realizarea Proiectului Tehnic necesar pentru acest demers este estimată la o durată de patru luni, în vreme ce execuția la 15 luni. 

„Obiectivele principale atinse prin implementarea obiectivului de investiție sunt: 

- Asigurarea siguranței și confortului locuitorilor din zonă; 

- Îmbunătățirea atractivității mediului urban, calității vieții și sănătății publice; 

- Aducerea îmbunătățirilor importante asupra infrastructurii existente; 

- Ameliorarea aspectului urbanistic al localității;

- Eliberarea amplasamentului pentru realizarea unor investiții ulterioare”, se mai arată în documentele adoptate joi de consilierii locali. 

În octombrie anul trecut, primarul Antal Árpád spunea că în locul fostei ferme de păsări, achiziționată de municipalitate în decembrie 2020, va fi construit un cartier pentru tineri. 

Între timp, ceva mai recent, edilul a vorbit despre un astfel de proiect, cu locuințe pentru tineri, construite din fonduri ANL și europene, pentru zona Nicolae Iorga, în zona Jandarmeriei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.