ACTUALITATE 24 februarie 2022

Peste 130.000 de lei, factura la curent a Primăriei Barcani pentru luna februarie

de David Leonard Bularca | 981 vizualizări

Suma este mai mare față de estimările făcute de autorități

Primăria Comunei Barcani are de achitat, pentru energia electrică folosită pe parcursul lunii ianuarie, suma de 131.759,37 de lei, a anunțat edilul Nicolae Pastor. Acesta spune că, dacă prețul se va păstra la fel de ridicat, autoritățile locale nu vor mai putea aloca bani pentru proiecte aflate deja în desfășurare pe raza comunei. De altele noi nici nu se pune problema. 

„Ne vom descurca să plătim, însă marea problemă este că nu vom mai reuși să plătim proiectele în curs sau să începem altele noi. Nu putem întrerupe iluminatul sau stațiile de pompare de la canalizare, deși, pe partea de iluminat am încercat să nu îl mai lăsăm funcțional atunci când e lumină suficientă. La canalizare cu siguranță nu avem cum să facem economii”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, Nicolae Pastor. 

De altfel, edilul a anunțat încă de la jumătatea lunii februarie că factura la curent a primăriei va crește. Estimările făcute atunci au fost depășite. 

„Anul acesta suntem nevoiți să cumpărăm energie la 2.000 lei/MWh (oferta de zilele acestea de pe piață), anul trecut fiind la 243 lei MWh în aceeași perioadă a anului. La un calcul simplu, dacă anul trecut plăteam lunar undeva la 15.000 lei în medie, anul acesta ar însemna ca factura să ajungă la aproximativ 125.000 lei/lună (1,25 miliarde lei vechi)”, a spus Nicolae Pastor la acea vreme.

O soluție pe care o au în plan autoritățile pentru a economisi banii dați pe curentul electric este construirea unui parc de fotovoltaice, însă este o variantă a cărei implementare durează.  

Sursa foto: Observatorul de Covasna și Nicolae Pastor / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.