ACTUALITATE 14 februarie 2022

Factură la curent, de opt ori mai mare pentru Primăria Barcani

de David Leonard Bularca | 852 vizualizări

Autoritățile locale caută soluții pentru a economisi bani

Factura la energie electrică pentru Primăria Barcani ar urma să se scumpească cu peste 830%, conform edilului din Barcani, Nicolae Pastor. În acest context, pentru a reuși să plătească facturile, comuna nu va putea avea parte de alte investiții majore în anul 2022. 

Într-o postare pe un grup de Facebook, Nicolae Pastor a explicat faptul că, din cauza scumpii facturii la energie electrică, în anul 2022 nu se vor putea face investiții majore, din lipsă de bani. 

„Anul acesta suntem nevoiți să cumpărăm energie la 2.000 lei/MWh (oferta de zilele acestea de pe piață), anul trecut fiind la 243 lei MWh în aceeași perioadă a anului. La un calcul simplu, dacă anul trecut plăteam lunar undeva la 15.000 lei în medie, anul acesta ar însemna ca factura să ajungă la aproximativ 125.000 lei/lună (1,25 miliarde lei vechi), a explicat edilul. 

Autoritățile locale caută variante alternative, de exemplu panouri fotovoltaice. Însă aceasta este o soluție a cărei implementare durează. 

„Avem probleme mari cu achiziția de energie. Dacă nu se întâmplă ceva pe piață, suntem nevoiți să ne limităm anul acesta în a mai face investiții. De câteva luni tot încercăm să căutăm variante alternative. Una dintre ele ar fi un parc de fotovoltaice. Așteptăm o ofertă de la o firmă să ne spună de ce suprafață avem nevoie pentru un asemenea parc, dar și de ce sumă este nevoie. În paralel căutam și finanțări nerambursabile pentru parcuri de fotovoltaice. Cu siguranță e cale lungă până vom reuși, dar măcar vreau să facem primii pași în acest sens”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Nicolae Pastor. 

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.