ACTUALITATE 22 martie 2020

(Update) OFICIAL: Carantină la sala de nașteri și mai multe secții din Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 25261 vizualizări

UPDATE3: Rezultate negative la teste de coronavirus făcute la Spitalul Județean. 

UPDATE2: 60 de covăsneni în carantina de la Spitalul Județean. 

UPDATE: Click pe link pentru a citi comunicatul oficial al Spitalului Județean! 

Redăm comunicatul de presă transmis de Prefectura Covasna duminică, 22 martie, ora 14:45

În acest moment în jud. Covasna 34 persoane sunt în carantină iar 1367 persoane sunt autoizolate și monitorizate medical la domiciliu.

În vederea prevenirii răspândirii COVID-19, Direcția de Sănătate Publică Covasna  a dispus astăzi, la Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe, plasarea sub carantină a secțiilor obstetrică-ginecologie, neonatologie, respectiv sala de nașteri.

Pacienții internați rămân pe perioada carantinei pe secțiile amintite sub supraveghere medicală permanentă. Mometan nici aceștia și nici personalul medical de pe secții nu prezintă simptome care ar da bănuieli de infectare cu COVID19-coronavirus. DSP Covasna a prelevat și va preleva probe de la persoanele implicate potrivit metodologiei valabile astăzi de testare a persoanelor.

Conducerea instituției a dispus următoarele măsuri:

 − toți pacienții cu patologie obstetrica-ginecologie urmează să fie redirecționați către Spitalul Municipal Târgu Secuiesc,

− începând de azi a fost demarată o anchetă epidemiologică amplă, cu durată de cel puțin 48 de ore la nivelul instituției,

− decontaminarea imediată a spitalului.

 În perioada următoare măsurile ce urmează a fi luate vor fi în privința reintegrării personalului medical și luarea tuturor deciziilor în privința pregătirii în continuare a spitalului la primirea pacienților COVID-19. Atragem atenția celor care în ultima perioadă au intrat în contact cu angajații secțiilor amintite să se autoizoleze, împreună cu familia, la domiciliu 14 zile și să apeleze următoarele numerele de telefon puse la dispoziție de autorități: DSP Covasna: 0757-354 074, 0749-038 675, 0751-297 992, 0751-041 426, ISU Covasna: 0755-740 427. 

 În ultimele 24 de ore Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul Județean de Poliție și Poliția Locală au acționat atât în echipe mixte, cât și separat, pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență. Au fost verificate persoanele  aflate în autoizolare la domiciliu de pe raza județului, de către echipe mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali.

Sursă: Prefectura Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.