ACTUALITATE 22 martie 2020

Medic de la Spitalul Județean, infectat cu virusul COVID-19

de Iulia Drăghici - Taraș | 16819 vizualizări

UPDATE2: Rezultate negative la teste de coronavirus făcute la Spitalul Județean.

UPDATE: 60 de covăsneni în carantina de la Spitalul Județean. 

Redăm integral comunicatul de presă primit de la Spitalul Județean: 

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe a dispus duminică 22 martie 2020 plasarea sub carantină a secțiilor obstetrică-ginecologie, neonatologie, respectiv sala de nașteri ca urmare a confirmării infecției cu COVID19- coronavirus, la unul din angajații încadrați la aceste secții.

Pacienții internați rămân pe perioada carantinei pe secțiile amintite sub supraveghere medicală permanentă. Momentan nici aceștia și nici personalul medical de pe secții nu prezintă simptome care ar da bănuieli de infectare cu COVID19-coronavirus.

DSP Covasna a prelevat și va preleva probe de la persoanele implicate potrivit metodologiei valabile astăzi de testare a persoanelor.

Conducerea instituției a dispus următoarele măsuri:

− toți pacienții cu patologie obstetrica-ginecologie urmează să fie redirecționați, redirecționate către Spitalul Municipal Târgu Secuiesc,

− începând de azi a fost demarată o anchetă epidemiologică amplă, cu durată de cel puțin 48 de ore la nivelul instituției,

− decontaminarea imediată a spitalului.

În perioada următoare măsurile ce urmează a fi luate vor fi în privința reintegrării personalului medical și luarea tuturor deciziilor în privința pregătirii în continuare a spitalului la primirea pacienților COVID-19.

Atragem atenția celor care în ultima perioadă au intrat în contact cu angajații secțiilor amintite să se autoizoleze, împreună cu familia, la domiciliu 14 zile și să apeleze următoarele numerele de telefon puse la dispoziție de autorități:

DSP Covasna: 0757-354 074, 0749-038 675, 0751-297 992, 0751-041 426.

ISU Covasna: 0755-740 427. 

Citește AICI comunicatul transmis de Prefectura Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.