ACTUALITATE 11 iulie 2014

O poză a costat-o viața

de Székely Emőke | 156 vizualizări

O elevă de clasa a opta a fost lovită mortal de tren la Sfântu Gheorghe

Miercuri seara a avut loc un accident tragic la Sfântu Gheorghe, în urma căruia o tânără, elevă la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din oraş, și-a pierdut viața. Aceasta a fost lovită de un tren accelerat la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Bodoc.

Accident stupid

Șeful Poliției Transporturi Feroviare Covasna, Constantin Scurtu, ne-a declarat că tânăra a fost victima unui accident stupid. „Adolescenta se afla împreună cu un tânăr de vârsta ei pe care l-a cunoscut pe Facebook pe șinele de cale ferată, unde făceau fotografii. Nu au fost atenți, trenul a apărut brusc, fiind vorba de o zonă cu mai multe curbe, mergea cu 70-80 km/h, i-a claxonat. Băiatul a fugit la câțiva metri și a scăpat teafăr, fata s-a panicat și a rămas la circa o jumătate de metru distanță de la șinele de tren, unde a fost lovită de o scară a trenului. La fața locului au sosit echipaje medicale de urgență, însă leziunile pe care le-a suferit au fost atât de grave încât viața nu i-a putut fi salvată” – ne-a declarat Constantin Scurtu. Acesta a mai spus că fata era pasionată de fotografiat, avea chiar și un aparat profesionist.

Tinerii sunt inconștienți

Scurtu a mai spus că asemenea evenimente se întâmplă în ciuda faptului că cei de la Poliția Transporturi Feroviare organizează campanii de informare. „Un eveniment nefericit asemănător a avut loc în urmă cu doi ani, când victima a fost tot o tânără care se fotografia pe șine. Având impresia să trenul vine spre ea, fata a traversat pe o altă cale ferată, unde a fost lovită mortal de locomotivă. Un alt accident a avut loc la Chichiș, și acolo un adolescent a fost lovit mortal de tren. Noi mergem la școli și prezentăm aceste cazuri, le explicăm elevilor că e periculos, calea ferată nu e loc de joacă” – a spus șeful Poliției de Transporturi Feroviare. Acesta a menționat că un tren care circulă cu 100 de km/h oprește la aproximativ 200 de metri de la frânare, și îi îndeamnă pe oameni ca nici măcar să nu traverseze calea ferată decât prin locuri special marcate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Eugen, 13 iulie 2014
Care sunt alea "locuri special marcate" ? Dar vegetatia din zona era curatata? Opresti cu masina sa te asiguri inainte sa traversezi calea ferata, si vezi doar buruieni. Ca de fiecare data, mortul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.