ACTUALITATE 20 februarie 2023

O persoană a fost transportată la spital în urma unui incendiu din Belin

de David Leonard Bularca | 5191 vizualizări

Pompierii au intervenit și la Întorsura Buzăului și Catalina

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna a intervenit, în noaptea de duminică spre luni, la stingerea a trei incendii. În cel produs în localitatea Belin, o persoană a fost transportată la spital, după ce a suferit mai multe arsuri. La Întorsura Buzăului hornul unei case a luat foc, iar la Catalina focul a izbucnit de la un transformator electric, au transmis pompierii covăsneni.

În acest weekend, pompierii au fost alertați de producerea a trei incendii.

Duminică seară, în jurul orei 22:00 a avut loc un incendiu la o casă de locuit în localitatea Belin.

La locul intervenției, aceștia s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul punctului de lucru Baraolt, o autospecială de salvare de la înălțimi și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe.

În sprijin, au ajuns la locul evenimentului o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul punctului de lucru Feldioara al județului Brașov, o ambulanță SAJ din localitatea Brașov, o ambulanță SAJ Covasna și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Belin.

Incendiul a cuprins întreaga locuință pe o suprafață de aproximativ 100mp”, se arată într-o informare de presă a ISU Covasna.

Două persoane au fost rănite în urma incendiului, însă doar o persoană a fost transportată la spital.

„O victimă care a suferit arsuri la nivelul feței, a membrelor inferioare și superioare a fost transportată de către echipajul SAJ Covasna la UPU Sfântu Gheorghe și o victimă care a suferit arsuri minore la nivelul brațului stâng a refuzat transportul la spital și a fost asistată de către echipajul SMURD.

Din primele cercetări, reiese faptul că incendiul a izbucnit din cauza jarului provenit de la sistemele de încălzit”, conform aceleiași surse.

Intervenții și la Întorsura Buzăului și Catalina

La Întorsura Buzăului a luat foc hornul unei case.

„În jurul orei 23:00, s-a manifestat un incendiu la hornul unei case de locuit în localitatea Întorsura Buzăului. Din primele cercetări, reiese faptul că incendiul a izbucnit din cauza efectului termic provenit de la hornul de fum necurățat și neprotejat ca atare”, au informat reprezentanții ISU Covasna.

„De asemenea în cursul nopții, în jurul orei 02:00 a avut loc un incendiu produs la un trasformator electric în localitatea Catalina, în urma căruia s-a deteriorat izolația cablurilor de înaltă tensiune”, conform aceleiași surse.

În cazul incendiilor de la Întorsura Buzăului și Catalina nu s-au înregistrat victime.

Sursa foto: ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.