ACTUALITATE 5 august 2013

O căruță a provocat un accident grav la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 94 vizualizări

În ciuda faptului că autoritățile au tras numeroase semnale de alarmă cu privire la pericolul pe care îl reprezintă circulația căruțelor neechipate pentru timp de noapte, unii se încumetă să circule cu atelaje, punându-și viața în pericol.

Joi seara la intrarea în Sfântu Gheorghe dinspre Miercurea Ciuc a avut loc un accident grav, în urma căruia trei persoane au fost rănite. În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că o persoană din Sfântu Gheorghe, în timp ce conducea un autoturism pe str. Lunca Oltului din direcţia Miercurea Ciuc către intrarea în oraş, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de o căruță care circula în faţa sa, tamponând-o.

Căruța nu era echipată în mod corespunzător, iar vesta reflectorizantă nu era purtată de nimeni din căruță. „În urma impactului a rezultat rănirea gravă a conducătorului atelajului hipo şi rănirea uşoară a altor două persoane. Ambii conducători au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi s-a procedat totodată la recoltarea de probe biologice de sânge de la aceştia, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă” – se arată într-un comunicat emis de IPJ Covasna.

Căruțele dau bătăi de cap șoferilor din oraș, și cu toate că pe mai multe străzi sunt amplasate indicatoare „Accesul interzis atelajelor hipo”, căruțașii nu le iau în considerare. Autoritățile nu au găsit deocamdată o măsură eficientă pentru stoparea circulației căruțelor, amenzile fiind practic în zadar pentru că prea puțini le și plătesc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.