ACTUALITATE 20 octombrie 2010

O bară metalică i-a pătruns în craniu

de Monica Vrânceanu | 51 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 49 de ani din Arcuș a suferit ieri dimineață un accident de muncă foarte grav, în care o bară metalică lungă de câteva zeci de centimetri i-a pătruns în craniu. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Covasna a confirmat accidentul de muncă, precizând că bărbatul accidentat este angajat al unei firme din Arcuş, unde lucrează ca mecanic agricol.

Directorul Ambulanței Covasna, Tiberiu Poștoacă, a declarat că bărbatul restaura un utilaj agricol în urma recepției, când o tijă metalică a acestuia nu s-a amortizat, ceea ce a propulsat bara metalică direct spre ochiul drept al omului.

„Forța cu care a venit respectiva bară metalică a fost atât de mare încât pur și simplu a pătruns în craniul omului, la o adâncime de 10-12 centimetri. S-a intervenit imediat la fața locului, bărbatul fiind sedat și intubat, deoarece din cauza durerii, chiar și așa inconștient, era foarte agitat”, a explicat Tiberiu Poștoacă.

Potrivit acestuia, inițial s-a dorit transportarea omului la Spitalul din Târgu Mureș, dar elicopterul nu a putut ajunge la noi din cauză că era deja angajat într-o altă intervenție. Prin urmare, s-a luat decizia trimiterii la Spitalul Județean din Brașov, accidentatul fiind primit la neurochirurgie, unde a fost operat de urgență. Potrivit celor de la Serviciul Reanimare al Spitalului Județean Brașov, bărbatul a trecut cu bine de operație, fiind stabilizat și menținut sub observații medicale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.