ACTUALITATE 31 iulie 2014

Nereguli găsite de OPC la Ştrand și Piscină

de Székely Emőke | 696 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe nu contestă amenzile, ci legea care este imposibil de pus în practică

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Covasna au amendat Primăria Sfântu Gheorghe pentru nerespectarea unor prevederi legale în cazul Ştrandului și al Piscinei.

Potrivit unui comunicat emis de CJPC Covasna, „ștrandul municipal Sfântu Gheorghe nu avea menţionat în regulamentul de funcţionare numărul maxim de persoane care se pot afla simultan în bazine, înlocuirea apei şi dezinfectarea bazinelor nu se face săptămânal, conform Ordinului 119 /2014 al Ministerului Sănătăţii, bazinul mare nu are montat jur împrejur la nivelul apei o bară de susţinere, prezintă fisuri şi crăpături iar pavajul este denivelat. Administratorul bazinului a fost sancţionat cu amendă în sumă de 5.000 lei. Baza de înot şi recreere a municipiului Sf. Gheorghe nu avea menţionat în regulamentul de funcţionare numărul maxim de persoane care se pot afla simultan în bazine, înlocuirea apei şi dezinfectarea bazinelor nu se face săptămânal, conform Ordinului 119 /2014 al Ministerului Sănătăţii. Administratorul bazinului a fost sancţionat cu amendă în sumă de 5.000 lei”.

Lege imposibil de pus în practică

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tischler Ferenc, spune că nu contestă sancțiunea, ci legea care este imposibil de pus în practică.

„Normativa spune că trebuie să schimbăm apa în piscina ștrandului și a bazinului de înot o dată pe săptămână, dar acest lucru este imposibil de respectat. Nu doar aici, ci peste tot în țară. Noi avem sisteme de curățare a apei, dar dacă am respecta această normativă am avea ștrandul și bazinul de înot închise 4 zile pe săptămână, ceea ce nu ar fi bine. Nu contest amenda primită de la Protecția Consumatorilor, problema este legea, care ar trebui schimbată” – ne-a declarat Tischler Ferenc.

În ceea ce privește numărul maxim de persoane care pot intra în bazine, Tischler spune că și acest lucru este imposibil pentru că în acest caz ar trebui să angajeze personal la fiecare piscină ca să vegheze la respectarea acestei reguli.

Totodată este cunoscută și problema bazinului mare de la Ştrand, care, așa cum se știe, va fi renovat la finalul acestui sezon. Primăria Sfântu Gheorghe a adoptat deja un proiect de hotărâre în acest sens, iar lucrările în valoare de aproximativ 850.000 de lei vor începe la toamnă.

Înainte de demararea acestui proiect, autorităţile locale au realizat un sondaj de opinie în rândul cetăţenilor supunând dezbaterii două proiecte – unul care prevedea reabilitarea ştrandului fără a-i aduce prea multe modificări şi altul care viza construirea unui parc acvatic, cu trei bazine şi tobogane cu apă. Dilema autorităţilor în legătură cu alegerea uneia dintre cele două variante a fost cu atât mai mare cu cât reabilitarea ştrandului necesita o investiţie mai mică, dar costuri de întreţinere mai ridicate, în timp ce reconstrucţia presupunea bani mai mulţi, însă costuri de exploatare reduse. La sondaj au răspuns peste 1.300 de cetăţeni, iar aproximativ 87% s-au declarat în favoarea construirii parcului acvatic.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
alex, 1 august 2014
La preturile umflate de anul acesta, merită să fie amendați. Starea bazinului mare este neschimbată de anul trecut, deși, din profitul obținut, ar fi trebuit să fie reabilitat.Au mărit citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.