ACTUALITATE 6 noiembrie 2011

Muzică, târg şi degustare de vin la Arcuş [VIDEO]

de Székely Emőke | 80 vizualizări

Sâmbătă a avut loc în curtea Centrului de Cultură prima ediţie Aura Castellum.

Centrul de Cultură de la Arcuş a organizat la acest sfârşit de săptămână un nou eveniment cultural. Aura Castellum se află la prima ediţie, dar organizatorii ar dori să facă din ea o tradiţie. Castelul de la Arcuş a găzduit noi concerte de muzică clasică, interpretată de artişti tineri, dar de această dată nu a fost vorba de un concert lung, ci partea de muzică din cadrul evenimentului a fost fragmentată în mai multe părţi, între ele având loc alte activităţi.

Printre notele muzicale şi-au găsit locul şi bunătăţi culinare, degustări de vin, iar copiii s-au bucurat de activităţi speciale pentru ei, plimbări cu poneii, desen sau realizarea unor compoziţii din sâmburi şi boabe de legume. Au fost prezenţi reprezentanţii a două crame, aceştia invitându-i pe cei prezenţi la degustări de vinuri alese. Specialităţile din bostan, supa de somon sau plăcinta cu mere au fost şi ele prezente, pentru a satisface cerinţele gurmanzilor.

De asemenea au fost expuse în curtea castelului obiecte din colecţia lui Bálinth Zoltán, cunoscut în zonă pentru pasiunea lui de a colecţiona antichităţi. El a adus obiecte vechi, tradiţionale din zonă, în special obiecte de uz casnic. Au venit însă şi alţi săteni, unii cu turtă dulce, alţii cu lumânări, astfel încât curtea muzeului s-a transformat într-un mic târg tradiţional.

„Ne-am gândit ca în această sâmbătă de toamnă târzie să combinăm concertele de muzică clasică şi cu alte activităţi. Am vrut să atragem lumea la o plimbare în parc, de aceea am fragmentat şi concertele în patru bucăţi, ca între ele oamenii să aibă ocazia să deguste vinuri, bucatele gătite, să se plimbe în parc, copiii să aibă şi ei activităţi specifice vârstei lor. Am vrut să realizăm o combinaţie între muzică şi distracţie. Pentru ca evenimentul să capete o notă şi mai deosebită, i-am rugat pe cei din sat să participe cu produse pe care le au în gospodărie, sau cu unele pe care le produc ei înşişi. Am vrut ca în afară de Centrul de Cultură să arătăm şi viaţa de zi cu zi a comunei. Sperăm ca la ediţiile viitoare să participe mai mulţi localnici pentru a arăta aspecte din viaţa locală”, ne-a declarat directorul Centrului de Cultură, Kopacz Attila.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.