ACTUALITATE 6 iulie 2022

Mobilizare pentru ajutorarea familiei din Valea Mare căreia i-a ars casa

de Iulia Drăghici - Taraș | 5585 vizualizări

Autoritățile din comuna Valea Mare își îndeamnă cetățenii să se alăture unei campanii de ajutorare a familiei care a rămas fără locuință miercuri, în urma unui incendiu, care le-a mistuit casa în totalitate. În același context, primarul i-a îndemnat pe oameni să își facă asigurări de locuință.

Stimați locuitori ai comunei Valea Mare, astăzi, din păcate, o tragedie a avut loc în comuna noastră, casa d-lui Macoș Gheorghe a ars în totalitate.

E o pierdere și o pagubă însemnată, dar dorim pe această cale să anunțăm și să asigurăm familia greu încercată, de faptul că nu sunt singuri, că Valea Mare este o familie mare și unită, cu o solidaritate și un spirit civic extraordinar, sigur o să ne mobilizăm exemplar și de data asta și o să vă ajutăm cu tot ce putem.

Puțin, din puținul nostru nu se vede, dar pentru o familie rămasă în drum, într-o clipită, contează enorm, iar în acest sens cerem ajutorul tuturor oamenilor de bine, cu suflet mare și care au posibilitatea să facă un bine, să nu ezite.

Detaliile despre ajutor și donații le găsiți la Primăria Comunei Valea Mare.

Vă îndemnăm și vă rugăm din nou să vă faceți asigurări pentru locuințe, nu e o sumă mare și se poate plăti și în 2 rate dacă e cazul, Doamne ferește să nu fie și să nu o folosiți, dar dacă se întâmplă ceva, e de mare ajutor. Haideți să și învățăm din experiențele acestea neplăcute”, se arată în postarea publicată miercuri pe pagina de Facebook a Primăriei Comunei Valea Mare.  

Incendiul a izbucnit miercuri dimineața.

La fața locului s-au deplasat patru autospeciale cu apă și spumă, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe și Stației de Pompieri Întorsura Buzăului. În sprijinul pompierilor militari au intervenit și pompieri voluntari cu două autospeciale din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Ozun și Zagon.

La ajungerea forţelor de intervenţie la locul evenimentului, flăcările se manifestau cu violență la mansarda și acoperișul casei, cu posibilitatea de propagare și la casele învecinate”, a transmis ISU Covasna.

Pompierii au subliniat și că intervenția le-a fost îngreunată de lipsa hidranților din localitate, condiții în care alimentarea autospecialelor s-a realizat din fântânile din apropiere și din surse naturale de apă aflate la câțiva kilometri.  

Locuitorii comunei Valea Mare sunt deja renumiți pentru acțiunile umanitare pe care le organizează. Comunitatea s-a unit și după incendiul care a avut la începutul anului în Comandău. Atunci oamenii de aici au donat aproape 10.000 de lei, precum şi numeroase pachete cu haine, alimente şi jucării.

Un apel similar cu cel de acum a fost lansat și în august 2021, când autoritățile au invitat localnicii să dea o mână de ajutor unui consătean greu încercat de soartă, după ce șura și grajdul i-au fost cuprinse de flăcări. Se pare că incendiul de atunci s-a produs în urma unui trăsnet.

Sursa foto: Facebook/Primăria Comunei Valea Mare. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.