SOCIAL 1 februarie 2022

Locuitorii comunei Valea Mare au donat aproape 10.000 de lei familiilor sinistrate din Comandău

de Agerpres | 818 vizualizări

Locuitorii comunei Valea Mare au donat aproape 10.000 de lei, precum şi numeroase pachete cu haine, alimente şi jucării pentru familiile din Comandău rămase fără locuinţe în urma unui incendiu.

Primarul comunei, Bogdan Ştefan Marin, a precizat că pachetele au ajuns la destinaţie, iar colecta de bani va continua până la finele acestei săptămâni.

„Banii sunt încă la noi, deoarece am fost sfătuiţi ca ei să fie depuşi într-un cont, urmând ca la primăvară să se poată începe lucrările la noile construcţii. Cine nu a apucat să doneze o mai poate face încă până vineri (...) Valea Mare este o comunitate destul de mică, printre cele mai mici din judeţul Covasna, dar totodată o comunitate destul de inimoasă şi săritoare, dovada fiind suma de aproape 10000 de lei care s-a strâns, pe lângă toate pachetele (...) Listele cu toţi cei care au participat le avem şi ne gândim la o modalitate, ca acestea să fie afişate undeva în sediul Primărie, pe un panou de onoare”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, în cadrul unei acţiuni caritabile organizate la sfârşitul săptămânii trecute, cu prilejul meciului de fotbal dintre Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi Universitatea Craiova, s-au adunat aproape 2800 de lei în beneficiul persoanelor sinistrate din Comandău.

„Suma finală adunată la acţiunea caritabilă este de 2781 de lei! Mulţumim pentru donaţii”, se menţionează într-o postare pe pagina de Facebook a Galeriei Sepsi OSK.

Incendiul care a avut loc pe 23 ianuarie a fost provocat de un scurtcircuit la instalaţia electrică dintr-o bucătărie şi a distrus opt case alipite, în care locuiau 19 persoane, printre care şi 3 copii.

În ultimele două săptămâni au existat numeroase gesturi de solidaritate cu persoanele sinistrate, printre altele fiind demarată şi o campanie de strângere de fonduri de către Serviciul de Ajutor Maltez.

Cei care doresc să facă donaţii pot depune banii în contul IBAN: RO60 BRDE 150S V403 4753 1500, Serviciul de Ajutor Maltez in Romania Filiala Sf. Gheorghe, Banca: BRD, cu menţiunea „Donaţie - Comandău”.

Sursa foto: Facebook/ Primăria Comunei Valea Mare

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.