SOCIAL 2 august 2021

Apel după un incendiu la o gospodărie din Valea Mare: „Împreună reușim să reclădim”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2199 vizualizări

Autoritățile locale din comuna covăsneană Valea Mare fac apel la cetățeni, la cei care pot și care doresc, să dea o mână de ajutor unui consătean greu încercat de soartă, după ce șura și grajdul i-au fost cuprinse de flăcări. Se pare că incendiul s-a produs în urma unui trăsnet, în furtuna de sâmbătă noaptea, anunțată și prin sistemul RO-Alert. 

După cum majoritatea știți, aseară a avut loc un eveniment neplăcut, mai exact un incendiu la gospodăria (șura și grajdul) consăteanului nostru Marin Ioan, cauza acestui incendiu fiind trăsnetul.

În aceste momente trebuie să dăm dovadă de solidaritate cu toții și să ajutăm cu tot ce putem familia greu încercată, orice donație fiind extrem de folositoare la reconstrucția a tot ce a ars.

Toți care doriți și aveți posibilitatea, de luni, 02.08.2021, sunteți așteptați la Primărie, haideți să dăm dovadă că suntem o comună din ce în ce mai unită, la ce fenomene extreme sunt mai nou (inundații, furtuni, vijelii), oricare putem fi în această situație.

Partea bună din acest incendiu, dacă ne permiteți să spunem așa, este că am văzut multă lume care a pus mâna la treabă, care nu a ținut cont de oboseală și de nimic, doar să ajute și asta înseamnă mare lucru pentru o comunitate mică, cum suntem noi, iar în numele familiei și în calitate de Primar al localității, vă mulțumim.

Totodată, îndemnăm toți cetățenii comunei și nu numai înspre polițele de asigurări, ni s-a demonstrat aseară că într-o clipită se poate duce agoniseala strânsă cu trudă o viață.

Împreună reușim să reclădim!”, a transmis primarul din Valea Mare, Bogdan Marin, prin intermediul paginii de Facebook a primăriei. 

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Covasna, în urma incendiului, care din fericire s-a soldat doar cu pagube materiale, a ars depozitul de furaje în proporție de 80%, dar s-au distrus și 30 de tone fân, 1.000 de kilograme de făină, 1.000 de kilograme de porumb, două motociclete, mobilă de grădina și două mașini de uscat rufe.

La intervenție au fost prezente două autospeciale cu apă și spumă, respectiv șapte pompieri de la Detașamentul Sfântu Gheorghe.

Sursă foto: Facebook/ Gheorghe Samoilă. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.