ACTUALITATE 6 martie 2016

Mese calde pentru 60 de copii defavorizaţi din Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1126 vizualizări

Filiala din judeţul Covasna a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie oferă câte o masă caldă pe zi unui număr de 60 de copii defavorizaţi din judeţul Covasna, 40 din Belin şi 20 din Comandău. Proiectul a început în 1 martie şi se va finaliza odată cu semestrul al II-lea şcolar. În total, cei 60 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, vor beneficia de o masă caldă pe zi, timp de 76 de zile.

Grupul ţintă de 60 de elevi a fost selectat din rândul familiilor care au venituri sub 100 de lei pe lună, fără a lua în calcul prestaţiile sociale.

„Vorbim despre aspectul nutriţional, despre o viaţă sănătoasă, dar şi despre prevenirea abandonului şcolar în cazul copiilor defavorizaţi. Există o condiţie, ca aceşti copii care beneficiază de masă caldă să participe la activităţile şcolare, conform programului. De asemenea, în judeţul Covasna, aceste mese sunt oferite în localuri autorizate. Pe lângă faptul că beneficiază de o mâncare bună, copiii au şi un spaţiu în care să înveţe cum să se hrănească în mod civilizat şi în care să deprindă reguli de igienă”, a declarat directorul filialei judeţene a Crucii Roşii, Papp Adolf.

Copiii sunt însoţiţi la mese, în fiecare zi lucrătoare, de profesori, voluntari ai organizaţiei. „În total sunt 10 cadre didactice care ne sprijină, 6 profesori din Belin şi 4 din Comandău”, a spus coordonatorul proiectului, Lazar Andrea.

Un meniu costă 12 lei de copil, iar suma totală investită în acest proiect pentru judeţul Covasna ajunge la 54.720 de lei. Proiectul este susţinut din fonduri colectate de Crucea Roşie Română în anul 2014-2015 în cadrul Galei de Crucea Roşie.

Reprezentanţii Crucea Roşie Covasna au precizat că programul va putea continua şi după încheierea semestrului al II-lea şcolar, doar dacă se vor găsi sponsori care să sprijine acţiunea.

Programul „Mese calde pentru copii defavorizaţi” se desfăşoară şi în alte trei localităţi din ţară: Negreşti (Vaslui), Tulcea şi Jidoşiţa (Mehedinţi). În total, 240 de copii din România beneficiază de acest proiect.

„Este al doilea proiect naţional pe care Crucea Roşie Română îl lansează pentru a veni în sprijinul copiilor proveniţi din familii nevoiaşe şi implicit pentru prevenirea abandonului şcolar. Considerăm că educaţia copiilor trebuie să fie o prioritate şi vom încerca prin proiectele şi programele noastre să venim în sprijinul a cât mai multor familii sărace”, a spus, prin intermediul unui comunicat de presă, directorul general al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Ioan Silviu Lefter.

În perioada 1993-2003, Crucea Roşie Covasna a oferit în total 116.373 de mese calde persoanelor nevoiaşe.

Teme articol: crucea rosie mese
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.