ACTUALITATE 1 decembrie 2013

Medicii care fac minuni la Brașov vor oferi consultații și la Andimed

de Székely Emőke | 8536 vizualizări

Clinica privată Andimed din Sfântu Gheorghe are de acum colaborări cu mai mulți medici de la Spitalul „Sfântul Constantin” din Brașov, un spital unde în urma a sute de intervenții chirurgicale nimeni nu a murit pe masa de operație sau în zilele petrecute în terapie postoperatorie. Este vorba de cadre formate în străinătate sau care au profesat afară, apoi au revenit în țară, la spitalul despre care, spun ei, este la nivelul celor din Franța sau alte țări vestice.

Întâlnire cu medicii de familie

Noii medici s-au întâlnit joi seară cu medicii de familie din Sfântu Gheorghe, pentru că aceștia din urmă sunt cei care au primul contact cu pacienții, așadar este important ca ei să știe încotro să îi îndrume în continuare. Medicii care au răspuns invitației Andimed sunt din Brașov, lucrează la faimosul Spital „Sfântul Constantin”, respectiv la clinica „Regina Maria”, și s-au prezentat pe rând colegilor din Sfântu Gheorghe.

Hematologie

Loredana Botoș este medic specialist hematolog și a terminat studiile la Brașov, lucrează la Spitalul Județean Brașov și la Regina Maria. „Aș putea veni cu specificul specializării mele, și anume hematologie, în sensul de diagnostic și tratament al afecțiunilor maligne și non maligne. Momentan am hotărât să fiu la Sfântu Gheorghe o zi pe săptămână, iar dacă situația o va cere, putem suplimenta” – a declarat Loredana Botoș.

Oncologie

Florentina Pescaru este medic oncolog, a terminat studiile la Timișoara și București, după care a plecat în Franța. „Din păcate pacienții oncologici sunt din ce în ce mai numeroși, iar în această zonă a ţării nu sunt foarte mulți oncologi. Așadar nu vin ca o concurență, ci ca o completare a serviciilor medicale pe partea de oncologie medicală. La centrul Andimed putem face consultații clinice, paraclinice, iar ulterior, în acord cu pacientul, îl putem asigura la Spitalul Sfântul Constantin, având în vedere faptul că tratamentul oncologic este destul de costisitor. Chimioterapia este gratuită, iar ceea ce înseamnă tratament de compensare, pacientul îl poate efectua acolo. Așadar pacientul poate avea acces la servicii de calitate într-un spital privat și nu neapărat cu niște costuri foarte importante” – a spus medicul.

Urologie

Doctorul Nagy Botond este medic specialist urolog, care efectuează consultații atât la Brașov, cât și la Sfântu Gheorghe. Este orădean, căsătorit cu o covăsneancă, și spune că la „Sfântul Constantin” a găsit acel colectiv și acele dotări care îl ajută să lucreze la standarde înalte. „Intervențiile chirurgicale le fac endoscopic, urologia secolului XXI se face fără tăiere. Operez pacienți de la 16 ani în sus, dar de consultat consult și copiii de la 6 ani, pe care apoi îi îndrum spre un medic competent în tratarea problemelor” – spune Nagy Botond.

Chirurgie

Probabil cea mai interesantă prezentare de joi a fost cea a doi medici chirurgi de la Sfântul Constantin, doctorii Vasile Șerban și Bogdan Moldovean. Pe acesta din urmă l-ați putut vedea vineri la Pro TV în cadrul emisiunii „Dansez pentru tine”, unde a îndeplinit un vis, și va opera o persoană care suferă de obezitate morbidă. La întâlnirea de la Sfântu Gheorghe, cei doi chirurgi au vorbit despre ei, au povestit că au profesat în străinătate, de unde au „furat” tainele chirurgiei moderne, pe care le-au implementat la ei acasă, la Brașov. Spun că formează o echipă și împreună cu ceilalți colegi ai lor salvează vieți la „Sfântul Constantin”. Cei doi efectuează consultații la Andimed, apoi vor opera pacienții la Brașov, dacă este nevoie.

Operații prin ombilic

Chirurgii au prezentat o serie de intervenții chirurgicale pe care le-au realizat la Brașov printr-o metodă nouă, cu laparoscopul. Paleta este largă, dar probabil cele mai frecvente sunt intervențiile de micșorare a stomacului. Astfel pacienții care au apelat la această operație au slăbit în total aproape 3 tone, iar diabeticii obezi au scăpat și de tratamentul specific. „Din 2011 am efectuat 1.700 de operații, anul acesta am avut 740 de intervenții. Majoritatea s-au făcut prin ombilic, așadar pacientul nu a fost tăiat, nu îi rămân cicatrici, iar timpul de recuperare este scurt. Ceea ce este probabil cel mai important, nu am avut niciun caz de deces” – a concluzionat Bogdan Moldovean.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
iancu, 1 februarie 2016
Unde pleaca, in Ungaria? Sau aia romani merg printre romani ca s-au saturat sa li se tot vorbeasca in maghiara asa ca din confuzie cica. E un fel de presiune.
Harko Ildiko, 4 decembrie 2013
Este dureros ,ca nu spitalul nostru este dotat suficient,iar cei care vin si pleaca cu o consultatie nu rezolva mare lucru!!Oare de ce platim asigurare medicala,daca orice serviciu de calitate trebiue citeste integral
lili, 2 decembrie 2013
Un spital foarte cautat la Brasov de cei cu bani multi, merita, specialisti unu' si unu'.... e bine ca au venit si la Sfantu Gheorghe unde specialistii nu prea stau mult timp si pleaca destul de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.