ACTUALITATE 9 aprilie 2013

Mai mulți bani pentru sfera socială

de Székely Emőke | 621 vizualizări

Numărul organizațiilor non guvernamentale care desfășoară activități de natură socială și care vor beneficia anul acesta de sprijin din partea Consiliului Județean Covasna s-a mărit anul acesta la 6, față de 4 cât a fost anul trecut. Contractele de sprijin financiar au fost semnate marți la Consiliul Județean.

„Sfera socială include mai multe activități pe care administrația județeană nu le poate duce la bun sfârșit. Prin colaborarea cu organizațiile civile, cu diferitele biserici am găsit modalitatea adecvată pentru a sprijini aceste activități, care sunt extrem de necesare, dar cu care nu se pot câștiga alegeri. Anul acesta fondul total destinat acestor fundații și asociații este de 270.000 de lei. Vorbim desigur despre persoane neinstituționalizate și activități altele decât cele desfășurate de Direcția Generală pentru Asistență Socială și protecția Copilului” – a declarat președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor.

Activitățile desfășurate de aceste organizații non guvernamentale sunt diverse: îngrijirea persoanelor vârstnice la domiciliu, centre de zi, activități pentru tineri cu dizabilități, activități pentru copii defavorizați. Pentru anul 2013 sumele acordate acestor organizații sunt următoarele: Fundația „Diakónia” 109.000 de lei, Caritas 85.000 de lei, Asociația „Mara” 20.000 de lei, Crucea Roșie 9.000 de lei, Fundația „Sfântul Francisc” 30.000 de lei, iar Casa „Laura” a primit suma de 17.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.