ACTUALITATE 20 august 2021

(Update) Lucrări sistate pe strada 1 Decembrie, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2686 vizualizări

UPDATE: Lucrările au fost reluate, se pare, vineri. 

Chiar dacă au început în forță, lucrările pe una dintre cele mai intens circulate artere din Sfântu Gheorghe, strada 1 Decembrie 1918, de la semafor, până spre Șugaș, au fost sistate. 

Întrebat dacă este mulțumit cum avansează lucrările în zonă, primarul Antal Árpád a spus joi, într-o conferință de presă că nu și-a explicat și de ce sunt oprite în prezent. 

Nu sunt mulțumitoare. Acolo are niște probleme tehnice societatea care lucrează. S-a stricat un utilaj. Asta e viața. Firma are un termen pe care trebuie să îl respecte. Dacă nu îl respectă, o sancționez. Ce pot să fac mai mult? Ne-a notificat că s-a stricat un utilaj. De câteva zile nu s-a lucrat acolo. Ne-a semnalat societatea că are o problemă, va reveni și va continua. Va trebui să recupereze. Când a lucrat, a lucrat și sâmbătă, deci au fost momente în care chiar au lucrat bine. Și cei de la Electrica au schimbat acolo, au pus cablurile noi”, a declarat joi Antal Árpád.

Lucrările de modernizare a străzii 1 Decembrie 1918 pe tronsonul cuprins între strada General Grigore Bălan și strada Nicolae Bălcescu au început la mijlocul lunii iunie, cu reabilitarea rețelei de iluminat public și au continuat cu modernizarea sistemului de canalizare pluvială. 

Se lucrează în general pe benzi, astfel că traficul nu este complet oprit, însă cu siguranță se circulă îngreunat.  

Primarul Antal Árpád a declarat la începutul verii că speranțele sale sunt ca lucrarea să fie încheiată în acest an, dar s-a ferit să dea asigurări în acest sens. 

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), valoarea estimată totală fără TVA a investiției este de peste 2,5 milioane de lei. Fondul este asigurat din bugetul local. 

Strada 1 Decembrie 1918 a fost reabilitată în anii trecuți pe porțiunea dintre podul din zona Gării și semafoarele din intersecția cu Grigore Bălan. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ibolya Ilyés, 20 august 2021
"Ce să fac mai mult?" Grea întrebare... Poate de dat nişte amenzi, de făcut licitații cu firme serioase, de încheiat contracte ferme şi cu clauze stricte, clare ... Poate puțintică demisie, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.