ACTUALITATE 18 aprilie 2024

(Update) Licitație în scop caritabil: un tablou, în schimbul ajutorului pentru o șansă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1562 vizualizări

UPDATE: Licitația s-a încheiat. Suma de 900 de lei a fost donată în cadrul acestui demers. Câștigătoarea a fost Alina Mihaela Filip din Valea Mare. 

Știrea inițială: Cei care vor să facă un bine, dar și să obțină un tablou special, sunt invitați să participe la o nouă licitație online organizată în scop caritabil. Pictura este semnată de artistul plastic Jan Leaua. Banii oferiți în schimbul acesteia vor fi donați în contul lui Marian Șelaru din Întorsura Buzăului. 

Tabloul scos la licitație se numește „Aproape Infinit”. Este realizat pe pânză cu vopseluri acrilice. Are dimensiunile 70/40 și este înrămat. Lucrarea este originală, semnată de pictorul Jan Leaua. 

Prețul de început al licitației este 500 de lei

Toți banii plătiți pentru tablou vor fi donați lui Marian Șelaru, un fost jandarm din Întorsura Buzăului, operat recent de ocluzie intestinală, adică un blocaj al materiilor fecale și gazelor, dar totodată suspect de cancer colorectal. 

Licitația are loc pe pagina de Facebook a ziarului Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, în secțiunea de comentarii a acestui articol. Așa că cei care vor să ajute, dar și să obțină tabloul, sunt invitați să scrie la comentarii suma pe care o donează. Câștigă cel care a licitat și plătit suma cea mai mare. 

Pentru a intra în posesia tabloului, câștigătorul trebuie ulterior să facă dovada plății în contul RO72 RZBR 0000 0600 1511 9845 (Marian Selaru) sau să aducă banii la redacția Observatorul de Covasna (str. Zorilor, 5, Sfântu Gheorghe). Tot de aici va putea intra și în posesia tabloului. 

Licitația se desfășoară în perioada 18 - 28 aprilie. 

Marian Șelaru din Întorsura Buzăului, în vârstă de 56 de ani, a început, în urmă cu doi ani, o luptă pentru a evita un diagnostic crunt: cancer colorectal. Acum, are nevoie de ajutorul oamenilor de bine, cu un gând bun, dar și cu bani, pentru a o continua și pentru a-și recăpăta sănătatea. Destinul îi dă o lecție grea și îi spune că mai are de tras, ba chiar că lucrurile se complică. 

L-am întrebat pe medicul de la Militar: „Dumnezeu face minuni?”. Mi-a zis: „da, face!”. Acum totul depinde de mine. Am regim strict. Și dacă vrea Dumnezeu… Sunt care au învins cancerul de trei-patru ori”, ne-a spus, cu forță în glas, Marian Șelaru. 

Despre cazul său am scris mai multe detalii AICI. 

Reamintim astfel și că cei care vor să ajute fără a intra în licitație, o pot face cu donații în contul său, RO72 RZBR 0000 0600 1511 9845. 

Astfel de licitații publice au mai avut loc în trecut pentru diferite alte cazuri sociale. În vara anului trecut, Părintele Diacon Alexandru a oferit în acest scop un tablou creație proprie, pictat în ulei, o reproducere după celebrul „Car cu boi” al lui Nicolae Grigorescu. A fost câștigat de o familie din Valea Mare, în schimbul sumei de 600 de lei. Banii au ajuns la rudele unui tânăr din comuna Barcani, care a încetat din viață după un tragic accident în pădure. 

Nici pictorul Jan Leaua nu este la prima astfel de experiență. În primăvara trecută, prin intermediul paginii de Facebook a preotului Vasile Antonie Tămaș, acesta a scos la licitație un tablou pentru a veni în sprijinul unei tinere din Întorsura Buzăului diagnosticată cu epilepsie farmacorezistentă. Acțiunea s-a încheiat cu o donație în sumă de 1.000 de euro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.