SOCIAL 3 iunie 2023

Tabloul scos la licitație de Jan Leaua, vândut cu 1.000 de euro

de Mirela Cara Dragu | 1838 vizualizări

Banii au ajuns în contul Ștefaniei Andreea Popica din Întorsura Buzăului, pentru o operație de 10.000 de euro

Licitația tabloului Mesteceni în sihăstrie”, realizat de pictorul Jan Leaua, organizată de părintele Vasile Antonie Tămaș din Vâlcele pe pagina sa de Facebook, a fost câștigată de Cristina Bejancu, cea care a oferit suma de 1.000 de euro. Acțiunea a avut ca scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea Ștefaniei Andreea Popica, o tânără din Întorsura Buzăului, care suferă de epilepsie farmacorezistentă și are nevoie de o intervenție chirurgicală costisitoare pentru a se vindeca.

Suma de pornire a licitației a fost de 500 lei și a crescut până la 5.000 lei, sumă oferită de Cristina Bejancu, noua proprietară a tabloului creat de Jan Leaua. Aceasta a precizat că, și în cazul în care nu câștigă licitația, va dona banii respectivi către acest caz.

Cristina Bejancu a explicat motivația sa, declarând: „Urmăresc pagina părintelui Vasile și deseori ajut unde și cu ce pot. Licitația mi-a atras atenția prin participarea d-lui Jan Leaua și am intrat pe profilul Ștefaniei să înțeleg cazul. M-a emoționat povestea, dar și faptul că are dorințe și vise absolut normale și firești fiecărui tânăr. Consider că așa cum fiul meu are șansa să conducă un kart, și Ștefania are dreptul să-și îndeplinească visele. Este un gest mărunt să donezi o sumă de bani, pentru că pe ea o așteaptă mai multe greutăți și provocări, însă dacă această contribuție ajută cât de puțin, este și bucuria mea. Tabloul... clar mă va face să mă gândesc cu drag la ea. Îi transmit toate gândurile bune și sper din suflet să se facă bine. Multă sănătate, Ștefania! Și multă sănătate organizatorilor licitației!”. 

La rândul său, creatorul tabloului, Jan Leaua, și-a exprimat recunoștința pentru gesturile de generozitate la care comunitatea covăsneană s-a mobilizat rapid. „Cel mai important lucru este faptul că am reușit prin această inițiativă să strângem o sumă importantă de bani, astfel încât problema de sănătate a Stefaniei să se poată rezolva! O felicit pe doamna Cristina Bejancu, câștigătoarea licitației, și îi mulțumesc pentru generozitate! Mulțumesc echipei Observatorul de Covasna și părintelui Tămaș pentru susținere și implicare! Multă sănătate, Stefaniei!”, a spus acesta.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, prin dăruirea pictorului Jan Leaua și prin nețărmurita dragoste a cotidianului Observatorul de Covasna, am creat o licitație pe pagina mea perosnală de Facebook - licitația unui tablou care, de la suma de 500 de lei, a fost vândut cu 1.000 de euro, cu 5.000 de lei, pentru a veni în sprijinul Ștefaniei. A fost o minune dumnezeiască pentru că oamenii s-au unit au licitat în așa fel, încât Ștefania are o mai mare șansă la viață. Le mulțumim tuturor celor care au participat la licitație”, au fost și cuvintele preotului Vasile Antonie Tămaș.

Licitația a fost un prilej pentru ca și alte persoane să ofere ajutor. Raul Urdă, primarul din Întorsura Buzăului, a decis să contribuie la sprijinirea strângerii de fonduri pentru operația Ștefaniei. Într-un comentariu la postarea la care s-a derulat licitația, acesta a precizat: „Cu siguranță, împreună suntem mai puternici! Una din marile bucurii ale acestei vieți este să poți ajuta semenii tăi aflați în dificultate. Primăria orașului Întorsura Buzăului va sprijini acest caz din localitate cu suma de 3.000 lei. Mă bucur că alții au oferit la licitație o sumă mai mare decât cea oferită de mine, ies din licitație, dar donez suma de 1.000 lei direct în contul Ștefaniei. Mulțumim, frate Vasile Antonie Tămaș, pentru implicare și ajutor, cu siguranță Dumnezeu o să vă răsplătească fapta bună!".

Gestul primarului nu a fost singular. Pe pagina părintelui Vasile, Ninel Clujeanul și-a exprimat intenția de a face la rândul său o donație: „Părinte,așa cum am scris ieri in commul doamnei, suma licitată de mine am să o donez Ștefaniei, adică 2.500 de lei + încă 1.000 de lei, bani care vroiam să-i donez inițial! Doamne, ajută să fie sănătoasă Ștefania”, a scris acesta.

Toți cei implicați în această licitație au adus un strop de speranță și solidaritate în viața Ștefaniei, contribuind la șansa ei de a-și recupera sănătatea. Din informațiile oferite de părintele Vasile Antonie Tămaș pe pagina sa de Facebook, banii oferiți de Cristina Bejancu au ajuns deja în contul fetei.

Donații se pot face în conturile personale ale Ștefaniei:

  • ING, IBAN: RO36INGB0000999913064611;

  • Raiffeisen, IBAN: RO35RZBR0000060020461331;

  • Revolut, IBAN: RO90BREL0005532497990100.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.